Wysyłamy w ciągu: 24 godziny
Koszt wysyłki od: 9.00 PLN

Acai Antioxidant + (Acai berry z resweratrolem i ekstraktami z pestek winogron i owocu granatowca) 100 kapsułek NaturFarma

suplement diety


Liofilizowany proszek z owocow acai w preparacie Acai Antioxidant+ jest pozyskiwany z miąższu najwyższej jakości owoców Acai zebranych na amazońskich plantacjach. Jest wzbogacony ekstraktami z pestek winogron oraz z owocu granatu. Dodatkowo w składzie wystepuje resweratrol. Preparat został wytworzony zgodnie z wysokimi wymogami jakościowymi norm GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej). W jego składzie, charakteryzującym się maksymalną czystością, nie znajdziemy żadnych nieporządanych dodatków. Jest odpowiedni dla wegan.

Składniki:
jagody acai liofilizowane proszek (Euterpe oleracea) - 465 mg
Ekstrakt z jagód Acai 10:1 - 60mg (ekwiwalent 600mg proszku z jagód Acai)
Resweratrol - 25mg
Ekstrakt z pestek winogron 10:1 20mg (ekwiwalent 200mg proszku z pestek winogron)
Ekstrakt z owocu granatu 12:1 20mg (ekwiwalent 240mg proszku z owocu granatu)
Celuloza roślinna (kapsułka) - 90 mg


PRODUKT ODPOWIEDNI DLA WEGAN.
NIE ZAWIERA: cukru, soli, konserwantów, pszenicy, glutenu, laktozy, barwników, nabiału, wypelniaczy ani aromatów.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w sposób niedostępny dla małych dzieci.


Sposób użycia
: 1 do 3 kapsułek dziennie. Połknąć popijając. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zdrowy styl życia i zrównoważona dieta są podstawą zachowania zdrowia.


Producent
: Wyprodukowano w UE zgodnie z licencją GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna)

Dystrybutor: Vitanalis Magdalena Krzyżowska, ul. Wojciecha 5, 40-474 Katowice

--- koniec opisu produktu ----


MOŻLIWY RABAT ILOŚCIOWY -> WIĘCEJ = TANIEJ!!!
SPRAWDŹ W KOSZYKU!!!



Jagoda AcaiEuterpe Oleracea” trafiła do nas z regionów Amazonii. Od kilku lat na całym świecie podbija serca ludzi aktywnych fizycznie i umysłowo. Jagoda acai była wielokrotnie wskazywana przez media jako owoc o dużym potencjale odżywczym i trafiła na pierwsze miejsce w rankingu Ten Best Superfoods (10 najlepszych super-produktów odżywczych). Co zdecydowało o tak oszałamiającej karierze tego owocu? Zawdzięcza swoim właściwościom wynikającym z zawartego w niej bogactwa substancji odżywczych. Posiada ona wszystkie potrzebne substancje do prawidłowego funkcjonowania organizmu: witaminy B1 , B2 , B3 , witaminę E , witamina C , fosfor , wapń , potas , białko , dobre kwasy tłuszczowe takie jak Omega 6 , Omega 9 oraz enzymy. Jagoda Acai jest również bardzo bogata w błonnik pokarmowy. Te wszystkie substancje sprawiają, że jagoda acai może być niezwykle pomocna jako suplement diety czu to w formie sproszkowanej czy też sok z acai dla osób odchudzających się, u sportowców i ludzi zajmujących się wytężającą pracą intelektualną. Acai często stosowane jest przez osoby odchudzające się. Może być stosowana jako źródło wielu minerałów, witamin i innych substancji odżywczych w trudnym dla organizmu okresie diety niskokalorycznej i zredukowanej absorpcji pożywienia. Nie bez znaczenia jest tu również obecność błonnika w owocach acai.

Ważną rolę pełnią fitonutrienty obecne w owocu. Mają one działanie antyoksydacyjne. Antyoksydanty rozbijają wolne rodniki zmniejszając ich ilość i tym samym pomagają zmniejszyć negatywne skutki ich oddziaływania. Antyoksydanty wspomagają walkę z wolnymi rodnikami i toksynami, na których niszczące oddziaływanie jesteśmy nieustannie narażeni. Badania wykazują, że owoce acai zawierają 15-20 razy więcej antyoksydantów (antocyjanów) niż owoce czerwonych winogron.

Badania naukowe wykazują, że spożywanie jagód acai może mieć wpływ na odczuwalny poziom energii oraz na zmiany nastroju.

Należy też wspomnieć o ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity ). Jest to naukowa metoda, która ustala całkowitą możliwość zneutralizowania wolnych rodników przez dany produkt spożywczy. Jednostką pomiaru jest Mikromol Troloequivalent pro Gramm (μmol TE /g ).
Im wyższa liczba, tym większa neutralizacja wolnych rodników. Acai ma 1027 ORAC, jest to wynik bardzo dobry. Tylko niektóre przyprawy takie jak:oregano, cynamon i goździki wykazuję więcej ORAC. Są one jednak rzadko spożywane w większej ilości. Co ciekawe, aby osiągnąć 7.000 ORAC wg amerykańskiej FDA wystarczy aby zneutralizować wolne rodniki należy spożyć 6,8g ACAI.

Jagody acai są doskonałe do suplementacji dla osób stosujących diety odchudzające.

Resweratrol - jest to organiczny związek chemiczny znajdujący się w dużej ilości w skórce czerwonych winogron (stąd jego obecność w czerwonych winach). W mniejszych ilościach można resweratrol znaleźć również w orzeszkach ziemnych oraz owocach morwy i czarnej porzeczki. Resweratrol jest bardzo skutecznym przeciwutleniaczem oraz nietoksycznym fungicydem (środkiem przeciwgrzybicznym). Jego właściwości są przedmiotem szeregu badań naukowych na całym świecie. Jego działanie łączy się z wpływem na wydłużenie życia i reducją objawów starzenia komórek, co w wielu przypadkach potwierdziły wyniki badań. Duża część badaczy uważa, że resweratrol jest odpowiedzialny za zjawisko zwane "fancuskim paradoksem" - wyjątkowo długą średnią życia Francuzów na tle sąsiednich narodów, mimo ich teoretycznie niezbyt zdrowej diety obfitującej w tłuszcze i alkohole. Uważa się, że za dobrą kondycję zdrowotną Francuzów odpowiada m. in. resweratrol obecny w dużych ilościach w czerwonym winie, które nieustannie gości na francuskich stołach.

Ekstrakt z pestek winogron - zawiera szerokie spektrum potencjalnie korzystnych składników, takich jak: proteiny, lipidy, węglowodany i polifenole. Jest bogatym źródłem witaminy E. W pestkach winogron są obecne silne antyutleniacze znane jako proantocyjanidy. Substancje te oprócz działania antyoksydacyjnego wykazują właściwości przeciwzapalne i antyagregacyjne. Aktywność antyoksydacyjna antocyjanidów jest do 20 razy silniejsza niż witaminy E i do 50 razy silniejsza od witaminy C. Dzięki tym właściwościom jest bardzo cenioną w kosmetyce substancją, szeroko stosowaną w zabiegach rewitalizacji skóry.

Owoc granatu - badania i testy kliniczne wykazały, że substancje, w które obfituje owoc granatowca wykazują bardzo korzystne działanie. Granat jest bogaty w polifenole. Amerykański instytu naukowy National Cancer Institute przeprowadził badania, w których wykazano wpływ aktywności polifenoli zawartych w granacie na hamowanie wzrostu raka prostaty. Efekt ten tłumaczono współdziałaniem polifenoli przeciwzapalnych, antyoksydacyjnych i fitohormonalnych. Wśród pozytywnych efektów działania substancji zawartych w owocach granatu wskazano również uelastycznienie naczyń krwionośnych oraz wpływ na utrzymanie „dobrego” cholesterolu we krwi.



Chcesz zapytać o produkt? Zadzwoń!

tel. 513-088-166