Wysyłamy w ciągu: 48 godzin
Koszt wysyłki od: 9.00 PLN
Producent: Natvita

Jagoda AcaiEuterpe Oleracea” trafiła do nas z regionów Amazonii. Od kilku lat na całym świecie podbija serca ludzi aktywnych fizycznie i umysłowo. Jagoda acai została mianowana cudem odżywczym i trafiła na pierwsze miejsce w rankingu Ten Best Superfoods (10 najlepszych super-produktów odżywczych). Co zdecydowało o tak oszałamiającej karierze tego owocu? Zawdzięcza swoim właściwościom wynikającym z zawartego w niej bogactwa substancji odżywczych. Posiada ona wszystkie potrzebne substancje do prawidłowego funkcjonowania organizmu: witaminy B1 , B2 , B3 , witaminę E , witaminę C , fosfor , wapń , potas , białko , dobre kwasy tłuszczowe takie jak Omega 6 , Omega 9 oraz enzymy. Jagoda Acai jest również bardzo bogata w błonnik pokarmowy. Te wszystkie substancje sprawiają, że jagoda acai może być niezwykle pomocna jako suplement diety dla osób odchudzających się, u sportowców i ludzi zajmujących się wytężającą pracą intelektualną. Acai często stosowane jest przez osoby odchudzające się. Może być stosowana jako źródło wielu minerałów, witamin i innych substancji odżywczych w trudnym dla organizmu okresie diety niskokalorycznej i zredukowanej absorpcji pożywienia. Nie bez znaczenia jest tu również obecność błonnika w owocach acai.

Ważną rolę pełnią fitonutrienty obecne w owocu. Mają one działanie antyoksydacyjne. Antyoksydanty rozbijają wolne rodniki zmniejszając ich ilość i tym samym pomagają zmniejszyć negatywne skutki ich oddziaływania. Antyoksydanty wspomagają walkę z wolnymi rodnikami i toksynami, na których niszczące oddziaływanie jesteśmy nieustannie narażeni. Badania wykazują, że owoce acai zawierają 15-20 razy więcej antyoksydantów (antocyjanów) niż owoce czerwonych winogron.

Badania naukowe wykazują, że spożywanie jagód acai może mieć wpływ na odczuwalny poziom energii oraz na zmiany nastroju.

Należy też wspomnieć o ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity ). Jest to naukowa metoda, która ustala całkowitą możliwość zneutralizowania wolnych rodników przez dany produkt spożywczy. Jednostką pomiaru jest Mikromol Troloequivalent pro Gramm (μmol TE /g ).
Im wyższa liczba, tym większa neutralizacja wolnych rodników. Acai ma 1027 ORAC, jest to wynik bardzo dobry. Tylko niektóre przyprawy takie jak:oregano, cynamon i goździki wykazuję więcej ORAC. Są one jednak rzadko spożywane w większej ilości. Co ciekawe, aby osiągnąć 7.000 ORAC wg amerykańskiej FDA wystarczy aby zneutralizować wolne rodniki należy spożyć 6,8g ACAI.

Jagody acai są doskonałe do suplementacji dla osób stosujących diety odchudzające.

Polecany preparat to produkt Bio. Proszek ekstrakt 20:1 (z 20kg jagód Acai otrzymano 1kg ekstraktu)

Produkt rolnictwa ekologicznego. Kraj pochodzenia: Brazylia

Propozycja podania:

2 razy dziennie po 1/2 łyżeczki ekstraktu mieszamy z mlekiem, wodą lub jogurtem. Można miksować z owocami (banan, jabłko) i dosładzać słodzikami  na bazie stewii

Opakowanie zawiera: 100g proszku



Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...

Chcesz zapytać o produkt? Zadzwoń!

tel. 513-088-166