Koszt wysyłki od: 9.00 PLN
Producent: Ölmühle Solling
Poinformuj mnie gdy będzie dostępny w sklepie zielarskim

Mąka kokosowa BIO - 500g firmy Ölmühle Solling

Mąka kokosowa zawiera błonnik pokarmowy - ok 38,5% w 100g. To bardzo wysoka zawartość błonnika. Mąka ta powstaje z surowych, nieprażonych wiórków kokosowych i jest zmielona na zimno w temperaturze poniżej 40C, zachowuje w ten sposób pakiet nienaruszonych witamin, minerałów, enzymów i antyoksydantów. Wiórki kokosowe zawierają wiele witamin i minerałów. Mąka kokosowa ma niską zawartość tłuszczu, nie zawiera cholesterolu. Jest bogata w białko i błonnik, nie zawiera glutenu.

Zastosowanie:

W kuchni: mąka kokosowa może zastąpić tradycyjną mąkę. Nadaje się do do pieczenia, przygotowania surowych deserów, może również być użyta jako posypka lodów,do sałatek, a także jako panierka. W połączeniu z mlekiem orzechowym, źródlaną wodą, napojem kakao lub świeżo wyciśniętym sokiem może być użyta do stworzenia napoju bogatego w błonnik, który pomoże uregulować przemianę materii.

W kosmetyce:

Peeling do twarzy: wymieszać w równych proporcjach z nierafinowanym cukrem palmowym i miodem - okrężnymi ruchami delikatnie wmasować w skórę twarzy (można również zastosować na uda lub biodra)

Maseczka do twarzy: połączyć z jogurtem i żółtkiem, nałożyć na twarz, zmyć po około 20 minutach

Skład: 100% mąka kokosowa z upraw ekologicznych DE-OKO-005. Produkt BIO
Wartość odżywcza: w 100g
Wartość energetyczna 980 kJ / 233 kcal
Białko 19,2 g
Węglowodany 20,8 g
w tym cukry 18,7 g
Tłuszcz 8,1 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone 7,45 g
kwasy tłuszczone jednonienasycone 0,47 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,09 g
Cholesterol 0 mg
Błonnik 41,6 g
Sód < 0,08 g
Opakowanie zawiera: 500g mąki

Chcesz zapytać o produkt? Zadzwoń!

tel. 513-088-166