Wysyłamy w ciągu: 48 godzin
Koszt wysyłki od: 9.00 PLN
Producent: Natvita

Masło kakaowe Bio - 100g Natvita

Masło kakaowe (tłuszcz kakaowy, olej kakaowy, łac. Oleum Cacao, Oleum Theobromatis, Butyrum Cacao)  to jadalny, stały tłuszcz roślinny otrzymywany z dojrzałych nasion owoców kakaowca właściwego Theobroma cacao L., który stanowi około 50% suchej masy nasion. Masło kakaowe to dobry nawilżacz skóry z powodzeniem stosowany w kosmetyce.

Masło kakaowe jest dobrym nawilżaczem skóry, łagodzi podrażnienia, wygładza i zmiękcza naskórek, relaksuje. Zawarte w maśle naturalne antyoksydanty mogą być wykorzystane w produktach przeciw starzeniu się skóry. Masło kakaowe jest naturalnym bronzerem, delikatnie barwi skórę nadając ładny, zdrowy wygląd. Masło kakaowe jest często polecane do stosowania w celu zapobiegania powstawaniu rozstępów np. w czasie ciąży.

Składniki: Bio masło kakaowe (w którego skład wchodzą: kwas palmitynowy 24,4–26,2%, kwas stearynowy 34,4–35,4%, kwas oleinowy 37,7–38,1%, kwas linolowy 2,1%).


Rezultaty mogą różnić się w zależności od predyspozycji osobistych. Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.

Temperatura topnienia masła kakaowego 35stp.

Pojemność netto:100g

Producent: Natvita, ul. Wrocławka 33d, 55-095 Mirków

Chcesz zapytać o produkt? Zadzwoń!

tel. 513-088-166