Wysyłamy w ciągu: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 9.00 PLN
Producent: Vivio

Migdały są jednym z najsmaczniejszych rodzajów bakalii. Są bardzo odżywcze, zawierają dużo wapnia i białka - należą do najzdrowszych produktów żywnościowych świata (tzw. superżywności).

Migdały to pestki owoców migdałowca pospolitego - niskiego rozłożystego drzewa, które od tysięcy lat uprawia się na Dalekim Wschodzie, a obecnie również w basenie Morza Śródziemnego, na Kaukazie, w Portugalii, Szwajcarii czy w Kalifornii. Choć migdały powszechnie uważa się za orzechy, w rzeczywistości są spokrewnione z innymi roślinami – z brzoskwiniami.

Sposób użycia: Migdały można spożywać, jako przekąskę lub jako dodatek do dań, deserów.

Składniki: migdały łuskane

Masa netto: 250g

Producent: Radziowi Sp z o.o. Ul. Piotra Skargi 45 42-200 Częstochowa


Co zawierają migdały?

  • Witaminy z grupy B

  • Żelazo

  • Błonnik 

  • Fitosterole
  • Flawonoidy
  • Nienasycone kwasy tłuszczowe
  • Kwas foliowy

  • Witaminę E

  • Miedź

  • Mangan

  • Magnez 

  • Cynk

  • Potas

  • Amigdalina

  • Białka

Standardowa porcja (28 g) migdałów dostarcza:

  • witamina E (36,4% dziennego zapotrzebowania),
  • mangan (36,0% dziennego zapotrzebowania),
  • magnez (19,5%),
  • miedź (16,0%),
  • błonnik (13,2%),
  • białko (12,1%).

Spożycie porcji migdałów (28 g) dostarcza 164 kalorie.



Polecamy

Chcesz zapytać o produkt? Zadzwoń!

tel. 513-088-166