Wysyłamy w ciągu: 24 godziny
Koszt wysyłki od: 9.50 PLN

Miód nektarowy manuka MGO™ 550+ 250g

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).

Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Wartość odżywczaw 100 gw 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal  >55 mg >8,25 mg

*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji.

Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około trzech tygodni.

Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 550+
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.

Masa netto: 250 g

Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
Producent: Manuka Health New Zealand Limited, 66 Weona Court, Te Awamutu 3800, New Zealand
Weterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022


MOŻLIWY RABAT ILOŚCIOWY -> WIĘCEJ = TANIEJ!!!
SPRAWDŹ W KOSZYKU!!!


Miody manuka cieszą się już dość dużą popularnością na naszym rodzimym rynku. Produkt ten zyskał już uznanie Klientów w innych krajach Europy i Azji. Mimo wysokiej ceny miody te cieszą się uznaniem i jak dotąd nie znajdują odpowiednika pośród innych produktów spożywczych. W Miody manuka są produkowane przez pszczoły żerujące na kwiatostanach krzewów Leptospermum scoparium z rodziny mirtowanych, zwanych potocznie jako drzewo herbaciane. Roślina ta występuje na terenie Nowej Zelandii oraz Australii. Miód manuka MGO Manuka Health trafił do nas z Nowej Zelandii.Spośród oferowanych przez nas miodów, na podstawie zawartości methylglyoxalu w miodzie, możemy wyróżnić następujące kategorie: miód manuka mgo100+, miód manuka mgo250+, miód manuka mgo400+, najsilniejszy miód manuka mgo550+. Wszystkie są dostepne w naszym sklepie w słoikach o pojemnościach 250gram, 500gram i 1kg.

Badania nad właściwościami miodu manuka

przed(prze
Nowozelandzki Miód Manuka używany jest jako środek przeciwzapalny, lekarstwo na szerokie spektrum chorób żołądka i dolegliwości jelitowych oraz skuteczny środek antybakteryjny na rany i oparzenia. Używa się go do kuracji na osad / kamień nazębny i zapalenie dziąseł. Pomaga w złagodzeniu bólów gardła, a także wyraźnie wzmacnia ogólny stan zdrowia i samopoczucia pacjenta. Nowozelandzkie Miody Manuka w znaczący sposób pomogły w leczeniu takich schorzeń jak: nowotwory, gronkowiec, przeziębienia, infekcje gardła, ciężko gojące się rany,  wrzody żołądka, zakażenia bakteryjne i wiele innych.
Unikalny Miód Manuka powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium (Manuka), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło antybakteryjnej aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie.
Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.
Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGO
Firma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.
Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg.
Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.
Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGO
Firma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg. Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.
Produkt Methylglyoxal, mg/kg Stary system pomiaru
MGO™400 Manuka 400mg/kg 20+
MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+
Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłki

Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie. Miód manuka jest produktem żywnościowym, którego właściwości zostały potwierdzone metodami naukowymi przez zespół Dr Henle. Wyniki badań sugerują, że aktywność miodu pozostaje w świsłej korelacji ze stężeniem methylogloaxalu.

Szereg badań nad właściwościami i zastosowaniem miodu manuka prowadzi się na Uniwersytecie Waikato z siedzibą w Hamilton w Nowej Zelandii. Podajemy link do publikacji dot. badań (publikacje w języku angielskim) -> Badania nad właściwościami miodów manuka - Uniwersytet Waikato, NZ

Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+).Proponowany miód MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Jest to zawartość określana jako "wysoka".

Każdy miód MGOTM  Manuka Honey został przetestowany oraz uzyskał certyfikat potwierdzający zawartość minimalnej ilości naturalnego metylogloxalu,  składnika obecnego w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach z Manuka produkowanych na bazie dzikiej rośliny Manuka w Nowej Zelandii. Metyloglyoxal został zidentyfikowany na Politechnice Drezdeńskiej w Niemczech jako składnik, który nadaje Miodom Manuka niepowtarzalną wartość.

Najsilniejszy miód manuka na rynku - MGO 550+

Miód Manuka Health MGO™550 Manuka: zawartość Methylglyoxalu 550mg/kg, odpowiednik UMF 25+ w systemie pomiaru UMF - jest to najsilniejszy dostępny na polskim rynku miód manuka.

MGO 550+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 550mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 550+ 



Chcesz zapytać o produkt? Zadzwoń!

tel. 513-088-166