Wysyłamy w ciągu: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 9.50 PLN
Poinformuj mnie gdy będzie dostępny w sklepie zielarskim

Miód Manuka MGO 30+ - charakteryzuje się  zawartość methylglyoxalu na poziomie 30 mg/kg (MGO 30+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.

Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:

  • wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka może wpływać korzystnie na poprawę stanu układu pokarmowego
  • może mieć dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

Naukowo potwierdzone właściwości

Miód Manuka jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.

Słoik zawiera: 500g miodu manuka

Chcesz zapytać o produkt? Zadzwoń!

tel. 513-088-166