Wysyłamy w ciągu: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 9.50 PLN
Poinformuj mnie gdy będzie dostępny w sklepie zielarskim



Sok z owoców Acai, rośliny określanej mianem "Brazylijskiej żyły złota" zawiera większość niezbędnych witamin : z grupy B, E i C, minerały: m.in fosfor, wapń i potas, białka i aminokwasy oraz zdrowe kwasy tłuszczowe czyli tak kwasy omega 6 i omega 9.

Jagoda AcaiEuterpe Oleracea” trafiła do nas z regionów Amazonii. Od kilku lat na całym świecie podbija serca ludzi aktywnych fizycznie i umysłowo. Jagoda acai została mianowana cudem odżywczym i trafiła na pierwsze miejsce w rankingu Ten Best Superfoods (10 najlepszych super-produktów odżywczych). Co zdecydowało o tak oszałamiającej karierze tego owocu? Zawdzięcza to swoim właściwościom wynikającym z zawartego w niej bogactwa substancji odżywczych. Posiada ona wszystkie potrzebne substancje do prawidłowego funkcjonowania organizmu: witaminy B1 , B2 , B3 , witaminę E , witaminę C , fosfor , wapń , potas , białko , dobre kwasy tłuszczowe takie jak Omega 6 , Omega 9 oraz enzymy. Jagoda Acai jest również bardzo bogata w błonnik pokarmowy. Te wszystkie substancje sprawiają, że jagoda acai może być niezwykle pomocna jako suplement diety dla osób odchudzających się, u sportowców i ludzi zajmujących się wytężającą pracą intelektualną. Acai często stosowane jest przez osoby odchudzające się. Może być stosowana jako źródło wielu minerałów, witamin i innych substancji odżywczych w trudnym dla organizmu okresie diety niskokalorycznej i zredukowanej absorpcji pożywienia. Nie bez znaczenia jest tu również obecność błonnika w owocach acai.

Ważną rolę pełnią fitonutrienty obecne w owocu. Mają one działanie antyoksydacyjne. Antyoksydanty rozbijają wolne rodniki zmniejszając ich ilość i tym samym pomagają zmniejszyć negatywne skutki ich oddziaływania. Antyoksydanty wspomagają walkę z wolnymi rodnikami i toksynami, na których niszczące oddziaływanie jesteśmy nieustannie narażeni. Badania wykazują, że owoce acai zawierają 15-20 razy więcej antyoksydantów (antocyjanów) niż owoce czerwonych winogron.

Badania naukowe wykazują, że spożywanie jagód acai może mieć wpływ na odczuwalny poziom energii oraz na zmiany nastroju.

Należy też wspomnieć o ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity ). Jest to naukowa metoda, która ustala całkowitą możliwość zneutralizowania wolnych rodników przez dany produkt spożywczy. Jednostką pomiaru jest Mikromol Troloequivalent pro Gramm (μmol TE /g ).
Im wyższa liczba, tym większa neutralizacja wolnych rodników. Acai ma 1027 ORAC, jest to wynik bardzo dobry. Tylko niektóre przyprawy takie jak:oregano, cynamon i goździki wykazuję więcej ORAC. Są one jednak rzadko spożywane w większej ilości. Co ciekawe, aby osiągnąć 7.000 ORAC wg amerykańskiej FDA wystarczy aby zneutralizować wolne rodniki należy spożyć 6,8g ACAI.

Butelka zawiera 330 ml sok z jagód acai, produkt BIO, 100%, bez dodatku cukru, sztucznych barwników i konserwantów. 

Wyprodukowano w Niemczech.



 



Chcesz zapytać o produkt? Zadzwoń!

tel. 513-088-166