Kod producenta: 3760118113623
Wysyłamy w ciągu: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 10.00 PLN
Producent: Vivanutria

Propozycja na prezent dla osób aktywnych

Pakiet prezentowy składa się z:

1x Acai Antioxidant+ Naturfarma - 100 kaps
1x Młody jęczmień w proszku 0,5kg - Vivanutria Niemcy

Pakiet w sam raz na odżywienie organizmu i dodanie energii. Produkty najwyższej jakości, cenionych producentów, w estetycznych opakowaniach.

Dobre na prezent pod choinkę dla osób aktywnych, uprawiających sporty np. dla biegaczy, narciarzy

Acai Antioxidant+ NaturFarma - 100 kapsułek - energia i witaminy

Acai Antioxidant+ to kompozycja, która nie była dotąd dostępna w aptekach. Po raz pierwszy w jednej formule znalazły się liofilizowany proszek z acai (acai berry) wzbogacony dodatkowo ekstraktem z jagód acai (acai berry), ekstrakty z owoców granatu i z pestek winogron oraz czysty resweratrol pozyskiwany ze skórek czerwonych winogron. To łącznie ekwiwalent 1065 mg czystego proszku z acai wzbogacone 465 mg mieszanki antyoksydantów. Receptury o tak wysokim potencjale nie znajdziemy nigdzie indziej.

Acai Antioxidant+ to doskonały jakościowo suplement zawierający czysty liofilizat z owoców acai (acai berry) z dodatkiem wartościowej kompozycji antyoksydantów. Liofilizowany proszek pozyskany z miąższu owoców acai wzmacniiony został dodatkowo ekstraktem 10:1 z jagód acai. To łącznie ekwiwalent 1000 mg czystego proszku z acai. Taki zabieg w kompozycji receptury pozwolił zwiększyć potencjał korzyści zawartych w jednej kapsułce Acai Antioxidant+. Acai jest składnikiem bazowymi tej kompozycji.

Jagoda AcaiEuterpe Oleracea” trafiła do nas z regionów Amazonii. Od kilku lat na całym świecie podbija serca ludzi aktywnych fizycznie i umysłowo. Jagoda acai została mianowana cudem odżywczym i trafiła na pierwsze miejsce w rankingu Ten Best Superfoods (10 najlepszych super-produktów odżywczych). Co zdecydowało o tak oszałamiającej karierze tego owocu? Zawdzięcza swoim właściwościom wynikającym z zawartego w niej bogactwa substancji odżywczych. Posiada ona wszystkie potrzebne substancje do prawidłowego funkcjonowania organizmu: witaminy B1 , B2 , B3 , witaminę E , witaminę C , fosfor , wapń , potas , białko , dobre kwasy tłuszczowe takie jak Omega 6 , Omega 9 oraz enzymy. Jagoda Acai jest również bardzo bogata w błonnik pokarmowy. Te wszystkie substancje sprawiają, że jagoda acai może być niezwykle pomocna jako suplement diety dla osób odchudzających się, u sportowców i ludzi zajmujących się wytężającą pracą intelektualną. Acai często stosowane jest przez osoby odchudzające się. Może być stosowana jako źródło wielu minerałów, witamin i innych substancji odżywczych w trudnym dla organizmu okresie diety niskokalorycznej i zredukowanej absorpcji pożywienia. Nie bez znaczenia jest tu również obecność błonnika w owocach acai.

Ważną rolę pełnią fitonutrienty obecne w owocu. Mają one działanie antyoksydacyjne. Antyoksydanty rozbijają wolne rodniki zmniejszając ich ilość i tym samym pomagają zmniejszyć negatywne skutki ich oddziaływania. Antyoksydanty wspomagają walkę z wolnymi rodnikami i toksynami, na których niszczące oddziaływanie jesteśmy nieustannie narażeni. Badania wykazują, że owoce acai zawierają 15-20 razy więcej antyoksydantów (antocyjanów) niż owoce czerwonych winogron.

Badania naukowe wykazują, że spożywanie jagód acai może mieć wpływ na odczuwalny poziom energii oraz na zmiany nastroju.

Należy też wspomnieć o ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity ). Jest to naukowa metoda, która ustala całkowitą możliwość zneutralizowania wolnych rodników przez dany produkt spożywczy. Jednostką pomiaru jest Mikromol Troloequivalent pro Gramm (μmol TE /g ).
Im wyższa liczba, tym większa neutralizacja wolnych rodników. Acai ma 1027 ORAC, jest to wynik bardzo dobry. Tylko niektóre przyprawy takie jak:oregano, cynamon i goździki wykazuję więcej ORAC. Są one jednak rzadko spożywane w większej ilości. Co ciekawe, aby osiągnąć 7.000 ORAC wg amerykańskiej FDA wystarczy aby zneutralizować wolne rodniki należy spożyć 6,8g ACAI.

Jagody acai są doskonałe do suplementacji dla osób stosujących diety odchudzające.

Resweratrol - jest to organiczny związek chemiczny znajdujący się w dużej ilości w skórce czerwonych winogron (stąd jego obecność w czerwonych winach). W mniejszych ilościach można resweratrol znaleźć również w orzeszkach ziemnych oraz owocach morwy i czarnej porzeczki. Resweratrol jest bardzo skutecznym przeciwutleniaczem oraz nietoksycznym fungicydem (środkiem przeciwgrzybicznym). Jego właściwości są przedmiotem szeregu badań naukowych na całym świecie. Jego działanie łączy się z wpływem na wydłużenie życia i reducją objawów starzenia komórek, co w wielu przypadkach potwierdziły wyniki badań. Duża część badaczy uważa, że resweratrol jest odpowiedzialny za zjawisko zwane "fancuskim paradoksem" - wyjątkowo długą średnią życia Francuzów na tle sąsiednich narodów, mimo ich teoretycznie niezbyt zdrowej diety obfitującej w tłuszcze i alkohole. Uważa się, że za dobrą kondycję zdrowotną Francuzów odpowiada m. in. resweratrol obecny w dużych ilościach w czerwonym winie, które nieustannie gości na francuskich stołach.

Ekstrakt z pestek winogron - zawiera szerokie spektrum potencjalnie korzystnych składników, takich jak: proteiny, lipidy, węglowodany i polifenole. Jest bogatym źródłem witaminy E. W pestkach winogron są obecne silne antyutleniacze znane jako proantocyjanidy. Substancje te oprócz działania antyoksydacyjnego wykazują właściwości przeciwzapalne i antyagregacyjne. Aktywność antyoksydacyjna antocyjanidów jest do 20 razy silniejsza niż witaminy E i do 50 razy silniejsza od witaminy C. Dzięki tym właściwościom jest bardzo cenioną w kosmetyce substancją, szeroko stosowaną w zabiegach rewitalizacji skóry.

Owoc granatu - badania i testy kliniczne wykazały, że substancje, w które obfituje owoc granatowca wykazują bardzo korzystne działanie. Granat jest bogaty w polifenole. Amerykański instytu naukowy National Cancer Institute przeprowadził badania, w których wykazano wpływ aktywności polifenoli zawartych w granacie na hamowanie wzrostu raka prostaty. Efekt ten tłumaczono współdziałaniem polifenoli przeciwzapalnych, antyoksydacyjnych i fitohormonalnych. Wśród pozytywnych efektów działania substancji zawartych w owocach granatu wskazano również uelastycznienie naczyń krwionośnych oraz wpływ na utrzymanie „dobrego” cholesterolu we krwi.

Acai Angioxidant +

Liofilizowany proszek z owocow acai w preparacie Acai Antioxidant+ jest pozyskiwany z miąższu najwyższej jakości owoców Acai zebranych na amazońskich plantacjach. Jest wzbogacony ekstraktami z pestek winogron oraz z owocu granatu. Dodatkowo w składzie wystepuje resweratrol w czystej postaci. Dzięki tej kompozycji obfitującej w szereg antyutleniaczy otrzymano preparat o bardzo szerokim spektrum działania. Taka receptura gości u nas po raz pierwszy. Preparat został wytworzony zgodnie z wysokimi wymogami jakościowymi norm GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej). W jego składzie, charakteryzującym się maksymalną czystością, nie znajdziemy żadnych nieporządanych dodatków. Jest odpowiedni dla wegan.

Składniki:
Liofilizowany proszek z jagód Acai - 465 mg
Ekstrakt z jagód Acai 10:1 - 60mg (ekwiwalent 600mg proszku z jagód Acai)
Resweratrol - 25mg
Ekstrakt z pestek winogron 10:1 20mg (ekwiwalent 200mg proszku z pestek winogron)
Ekstrakt z owocu granatu 12:1 20mg (ekwiwalent 240mg proszku z owocu granatu)
Celuloza roślinna (kapsułka) - 90 mg

PRODUKT ODPOWIEDNI DLA WEGAN.
NIE ZAWIERA: cukru, soli, konserwantów, pszenicy, glutenu, laktozy, barwników, nabiału, wypelniaczy ani aromatów.

Dawkowanie
: 1 do 3 kapsułek dziennie. Połknąć popijając.

Producent
: NaturFarma
Opakowanie zawiera 100 kapsułek.

Młody jęczmień w proszku 0,5 kg Vivanutria Niemcy - Źródło aminokwasów i witamin

Młoda trawa jęczmienna -  młody jęczmień to prawdziwa "bomba aminokwasowa". W tej niepozornej roślince znajdują się wszystkie aminokwasy, jakich potrzebuje ludzki organizm, zawiera też dużę ilości biofllawonoidów.


 Dzięki jęczmieniu dostarczymy organizmowi niezbędny zestaw witamin, białek, składników mineralnych i enzymów. Sok z jęczmienia to najprawdopodobniej najzdrowszy „fast food“ na świecie. Jest przeznaczony dla osób w każdym wieku. Stosuje się go przed planowaną ciążą , w czasie ciąży i karmienia. Można podawać niemowlętom , małym dzieciom i młodzieży. Doskonale spełnia swoje zadania po ciężkich schorzeniach, w cukrzycy i innych problemach zdrowotnych. Jest nieodzownym w celu odkwaszania i utrzymania równowagi kwasowo-zasadowej organizmu a także przy wszelkich dietach.

Niedobór składników mineralnych w naszym pożywieniu stanowi główną przyczynę złego stanu zdrowia wśród mieszkańców krajów rozwijających się, jak zauważyło wielu lekarzy i specjalistów ds. żywienia. Kto z nas czuje się promiennie zdrowy na co dzień i który człowiek w podeszłym wieku umiera jeszcze ze starości, a nie z powodu choroby? Ludzie ci nie są jeszcze chorzy, ale ich układ immunologiczny jest osłabiony. Są więc podatni na choroby.

Objawem niebezpiecznych deficytów składników mineralnych może być przemęczenie, problemy z koncentracją, z zasypianiem. Szczególnie narażeni są ludzie starsi, którzy zwykle mniej jedzą i nie przykładają wagi do przygotowywania posiłków. Szybkie tempo życia i dużo stresu wymagają od nas dostarczania zwiększonej ilości składników mineralnych, aby podołać wymaganiom Jęczmień jest najstarszym i najważniejszym środkiem spożywczym ludzkości. Już same nasiona są bardzo pożywne, a co dopiero zielone źdźbła. Już w czasach Chrystusa przypisywano im wielką wagę. Niestety wiedza o tym poszła w niepamięć. Źdźbła jęczmienia to bogate źródło chlorofilu, witamin i protein, a związki te występują w korzystnych proporcjach. Liście magazynują składniki witalne, które powstały dzięki przekształceniu energii słonecznej i zasobów materii nieożywionej. Ludzki organizm doskonale potrafi je spożytkować. 

Źdźbła jęczmienia są często określane mianem rogu obfitości w składniki witalne oraz jako najbogatszy środek spożywczy świata (dr Yoshihide Hagiwara). Sok z jęczmienia dostarcza dwa razy więcej wapnia niż mleko, 30 razy więcej witamin z grupy B niż mleko oraz dodatkowo istotną szczególnie dla wegetarian witaminę B12, równie dużo prowitaminy A, zwanej Beta-Karotenem, siedem razy więcej witaminy C w porównaniu do pomarańczy, pięć razy więcej żelaza niż szpinak, jak również duże ilości ważnych składników mineralnych, takich jak magnez, potas, miedź i cynk.
Jednym z bardzo ważnych składników produktu jest Witamina B17.


Enzymy zawarte w jęczmieniu , wspomagają neutralizację substancji kancerogennych. Chlorofil to zielony barwnik kondensujący energię słoneczną. Budową przypomina cząsteczkę hemoglobiny, która nadaje czerwone zabarwienie krwi, jednak zamiast żelaza posiada atom magnezu w środku molekuły. Magnez jest niezbędnym pierwiastkiem dla naszego organizmu. Sproszkowany jęczmień zawiera prawie wszystkie z niezbędnych do podtrzymania procesów biochemicznych witamin, z wyjątkiem witaminy D, którą organizm produkuje przy udziale promieni słonecznych. Zielone źdźbła jęczmienia zawierają między innymi: prowitaminę A(beta- Karoten), witaminę A (retinol), witaminę B1(tiamina), B12, B2(ryboflawina), witaminę C, E, K i kwas foliowy. Dotychczas wykazano obecność dwudziestu enzymów w zielonych źdźbłach jęczmienia. Enzymy jako biokatalizatory reakcji chemicznych są niezbędne w procesach przemiany materii. Rzadki enzym- dysmutaza ponadtlenkowa-SOD-wywierająca działanie antyoksydacyjne występuje tu obficie. SOD niszczy wolne rodniki i opóźnia procesy starzenia się mózgu. Jeden ze związków czynnych występujący jedynie w źdźbłach jęczmiennych-isoflawonoid izowiteksyna (2-O-GIV), to również silny anty-utleniacz, który jeszcze skuteczniej od witaminy E i Beta-karotenu chroni nas przed rakotwórczymi substancjami występującymi w naszym środowisku, przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym, przed promieniami Röntgena. Poza tym związek ten zatrzymuje wapń w organizmie i wzmaga jego magazynowanie w kościach, wzmacniając je. Jest to dość istotne w profilaktyce i terapii osteoporozy. Izoflawonoidy wspomagają regenerację skóry. Składniki mineralne są niezbędne dla każdej żywej komórki oraz są nieodzowne do sprawnego funkcjonowania enzymów i witamin. Duża zawartość składników mineralnych, takich jak: selen, cynk, magnez, sód, potas, żelazo oraz enzymów zawartych w źdźbłach jęczmienia pomaga utrzymać równowagę kwasowo-zasadową organizmu i zmniejsza zakwaszenie. Źdźbła jęczmienia zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy :walinę, lizynę, leucynę, izoleucynę, fenyloalaninę, treoninę i metioninę. Zawiera dużą ilość dobrze przyswajalnego białka. Jęczmień rośnie na glebach o wysokiej zawartości składników odżywczych, głównie w Australii, Japonii i Stanach Zjednoczonych.

Jęczmień można stosować jako dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek, napojów odżywczych typu smoothie, odchudzających zup itd.
Doda wartości odżywczej praktycznie każdej potrawie, do jakiej go dosypiemy, należy jednak pamiętać, że gorąca woda niszczy wartościowe składniki zawarte w jęczmieniu. 
W okresie szczególnego przeciążenia fizycznego bądź psychicznego można zwiększać zalecane ilości wyciągu z jęczmienia. Efekt pobudzający powinien się utrzymywać do kilkunastu godzin. 

Stosowanie: 1 łyżka stołowa dziennie (ok 10 gram).
Opakowanie zawiera:
500g młodego jęczmienia w proszku
Producent:
Vivanutria - Niemcy

Dawkowanie: 30 ml / dzień - spożywać na czczo pół godziny
przed pierwszym posiłkiem
Ostrzeżenie: Preparat nie powinien być stosowany przez kobiety
w ciąży. Preparat nie może być stosowany jako substytut
(zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie przekraczać zalecanej dziennej
dawki. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Producent: Tahiti Naturel, Arue, Tahiti - Polinezja Francuska

Chcesz zapytać o produkt? Zadzwoń!

tel. 513-088-166