– działa, gdy metabolizm jest intensywny. Substancje zawarte w ekstrakcie z alg morskich aktywnie wpływają na obniżenie apetytu. Substancje zawarte w ekstrakcie z zielonej herbaty (polifenole) stymulują termoregulacyjny ośrodek organizmu przyspieszając redukcję tkanki tłuszczowej.
Składnik nocny:
– jest przeznaczony na regeneracyjną fazę dnia z wyciszonym metabolizmem. Granulki zawierają optymalną ilość ekstraktu z alg morskich, by zapobiegać odkładaniu się tłuszczu. W nocnej kapsułce jest też ekstrakt z czerwonego wina, który dba o sprężystość naskórka i opóźnia objawy starzenia się skóry.
Kapsułka na dzień
– ekstrakt z alg morskich, skoncentrowany ekstrakt zielonej herbaty, tlenek krzemu, celuloza krystaliczna
Kapsułka na noc
– ekstrakt z alg morskich, skoncentrowany ekstrakt winorośli, tlenek krzemu, celuloza mikrokrystaliczna
Substancje Reduxilu są przetworzone w formie nanocząstek (nano – milionowe części milimetra). Substancje przenikają więc łatwiej przez tkanki, osiągając wyższą skuteczność i są przy tym bardzo oszczędne dla organizmu.
Działanie składników reduxilu:
Ekstrakt z alg morskich
Jest przygotowywany metodą nanotechnologii, dzięki czemu ekstrakt jest rozdrobniony na nanocząsteczki, lepiej wchłania go organizm, mniej obciążony jest przewód pokarmowy. W ścianie jelita ekstrakt jest wchłaniany przez monocyty. Stąd jest dostarczany do ośrodka przyjmowania pokarmu, by spowodować, że nasze ciało będzie domagać się umiarkowanej porcji pożywienia.
Ekstrakt zielonej herbaty
Działania ekstraktu są oparte na antyoksydacyjnej ochronie komórek i ich błon, a jednocześnie na zdolności stymulowania rozpadu trójglicerydów odłożonych w komórkach tłuszczowych. Skoncentrowany ekstrakt praktycznie w ogóle nie zawiera kofeiny, wzmocniony jest składnik zawierający katechiny.
Ekstrakt winorośli
Większość substancji skutecznych ekstraktu czerwonego wina należy do flawonoidów. Uczestniczą one w poprawie mikrocyrkulacji krwi, w obniżeniu przenikalności włosowatych naczyń krwionośnych i wspierają normalne funkcje płytek krwi.