Wysyłamy w ciągu: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 9.50 PLN
Producent: dr Gaja

Sok z Acai 100% 500ml Bio-certyfikowany Dr.Gaja Euterpe oleracea

Sok z jagody acai  zawiera szereg niezbędnych witamin : z grupy B, E i C, minerały: m.in fosfor, wapń i potas, białka i aminokwasy oraz zdrowe kwasy tłuszczowe czyli kwasy omega 6 i omega 9. Jagody acai są źródłem witaminy C, która: pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, przyczynia się do prwidłowego utrzymania metabolizmu energetycznego, pomaga w utryzmaniu prawidłowych psychologicznych. Witamina C pomaga również w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

Ekologiczny sok z jagody acai jest pozyskiwany ze świeżych, zbieranych dwa razy do roku jagód acai. Są to owoce dojrzewające na szczytach drzew palmowyc euterpy warzywnej (Euterpe oleracea) rosnącej na nieskazitelnie czystych terenach Amazonii. Jagody acai uważane za "skarb amazońskich lasów" były cenione, znane i powszechnie używane w medycynie starożytnej plemion Amazonii. Jagoda acai jest także po dziś dzień stosowana jako główny składnich pożywienia ludów zamieszkujących tereny Amazonii.

Organiczny sok z acai pasteryzowany HTST. Metoda polega na utrwaleniu soku w wysokiej temp w krótkim czasie (15sek.).Taki sposób termicznego utrwalania żywności pozwala zachować wartości odżywcze soku.

Składniki: sok z acai 100%

Sposób użycia: 30 ml raz lub dwa razy dziennie w czasie posiłku. Przed użyciem dokładnie wstrząsnąć.

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji produktu.

Dlaczego warto wybrać Sok z Acai Dr.Gaja:

  • pochodzi z upraw ekologicznych
  • jest źródłem witaminy C
  • pozyskiwany poprzez bezpośrednie wyciśnięcie soku, tłoczone są tylko dojrzałe owoce acai
  • owce są badane na terenie Niemiec
  • jest w 100% naturalny
  • sok z acai nie jest z koncentratu
  • nie zawiera konserwantów

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.
Należy spożyć do 14 dni po otwarciu.

Pojemność netto: 500ml
Producent: dr Gaja
Wyprodukowano w Niemczech
Kraj pochodzenia surowca jagody acai: Brazylia
Importer: Propharma Sp z o.o. ul.Łopuszańska 36 02-220 Warszawa

--- koniec opisu produktu ---



MOŻLIWY RABAT ILOŚCIOWY -> WIĘCEJ = TANIEJ!!!

SPRAWDŹ W KOSZYKU!!!


Jagody AcaiEuterpe Oleracea” trafiły do nas z regionu Amazonii. Od kilku lat na całym świecie podbija serca ludzi aktywnych fizycznie i umysłowo. Jagoda acai została mianowana cudem odżywczym i trafiła na pierwsze miejsce w rankingu Ten Best Superfoods (10 najlepszych super-produktów odżywczych). Co zdecydowało o tak oszałamiającej karierze tego owocu? Zawdzięcza to swoim właściwościom wynikającym z zawartego w niej bogactwa substancji odżywczych. Posiada ona wszystkie potrzebne substancje do prawidłowego funkcjonowania organizmu: witaminy B1 , B2 , B3 , witaminę E , witaminę C , fosfor , wapń , potas , białko , dobre kwasy tłuszczowe takie jak Omega 6 , Omega 9 oraz enzymy. Jagoda Acai jest również bardzo bogata w błonnik pokarmowy. Te wszystkie substancje sprawiają, że jagoda acai może być niezwykle pomocna jako suplement diety dla osób odchudzających się, u sportowców i ludzi zajmujących się wytężającą pracą intelektualną. Jagody acai często stosowane jest przez osoby odchudzające się. Może być stosowana jako źródło wielu minerałów, witamin i innych substancji odżywczych w trudnym dla organizmu okresie diety niskokalorycznej i zredukowanej absorpcji pożywienia. Nie bez znaczenia jest tu również obecność błonnika w owocach acai.

Ważną rolę pełnią fitonutrienty obecne w owocu. Mają one działanie antyoksydacyjne. Antyoksydanty rozbijają wolne rodniki zmniejszając ich ilość i tym samym pomagają zmniejszyć negatywne skutki ich oddziaływania. Antyoksydanty wspomagają walkę z wolnymi rodnikami i toksynami, na których niszczące oddziaływanie jesteśmy nieustannie narażeni. Badania wykazują, że owoce acai zawierają 15-20 razy więcej antyoksydantów (antocyjanów) niż owoce czerwonych winogron. Badania naukowe wykazują, że spożywanie jagody acai może mieć wpływ na odczuwalny poziom energii oraz na zmiany nastroju.

Należy też wspomnieć o ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity ). Jest to naukowa metoda, która ustala całkowitą możliwość zneutralizowania wolnych rodników przez dany produkt spożywczy. Jednostką pomiaru jest Mikromol Troloequivalent pro Gramm (μmol TE /g ).
Im wyższa liczba, tym większa neutralizacja wolnych rodników. Acai ma 1027 ORAC, jest to wynik bardzo dobry. Tylko niektóre przyprawy takie jak:oregano, cynamon i goździki wykazuję więcej ORAC. Są one jednak rzadko spożywane w większej ilości. Co ciekawe, aby osiągnąć 7.000 ORAC wg amerykańskiej FDA wystarczy aby zneutralizować wolne rodniki należy spożyć 6,8g ACAI.




 



Chcesz zapytać o produkt? Zadzwoń!

tel. 513-088-166