Wysyłamy w ciągu: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 9.50 PLN
Producent: EkaMedica

Sok z owoców camu camu - naturalne źródło witaminy C.

Składniki: Sok z jagód Camu Camu

Objętość netto: 500 ml

Sok zawiera naturalnie występujące cukry. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Produkt może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii.

Sposób użycia: dwa razy dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem. Nie przekraczać zalecanej porcji dziennej. Nie stosować jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie stosować u kobiet w ciąży i matek karmiących piersią.

Warunki przechowywania: po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć do trzech tygodni od otwarcia. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Producent: Jaro-Pol/EkaMedica ul.Przemysłowa 48/1 43-340 Kozy


Camu Camu czyli Myrciaria dubia to krzew rosnący na obszarze lasów amazońskich Brazylii i Peru. Jej owoc jest czerwony i przypomina wyglądem cytrynę. Camu camu jest rośliną nadal wciąż mało znaną i niedocenianą.

Owoc camu camu to bogate źródło naturalnej witaminy C:

Świeże owoce zawierają minimum 2500 mg naturalnej witaminy C w 100g, co stanowi około 2-3 proc. ich świeżej masy. Dla porównania, zawartość tej witaminy w aceroli to około 1500mg na 100g owoców, w cytrynach witaminy C jest nie więcej niż  80 mg na 100g.

Owoce Camu Camu zawierają także naturalną rutynę i  bioflawonoidy, znaczną ilość  pierwiastków śladowych, takich jak żelazo, fosfor, białka, beta-karoten, wapń, witaminy B1, B2 i B3, a także obszerny kompleks minerałów i aminokwasów. Na uwagę zasługuje również obecność kawsu elagowego, co w połączeniu z flawonoidami czyni tę roślinę bombą antyoksydacyjną.

Sok z owoców camu camu polecany jest jako alternatywa dla syntetycznej witaminy C:

  • dla osób z obniżoną odpornością orgaznimu
  • dla osób z objawami niedoboru witaminy C
  • w okresach jesienno-zimowych
  • dla osób odchudzających się i palących papierosy
  • dla osób  z problemami układu krążenia

Chcesz zapytać o produkt? Zadzwoń!

tel. 513-088-166