Wysyłamy w ciągu: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 9.50 PLN
Producent: EkaMedica

100% sok z owoców derenia  - bez konserwantów, wytworzony ze świeżego puree derenia.

Pojemność netto: 500 ml

Bez konserwantów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

Skład: sok z owoców derenia wytworzony ze świeżego puree z owoców derenia.

Przed użyciem wstrząsnąć. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Sok może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii.

Wartość odżywcza w 100ml:

Wartość energetyczna: 216KJ/52kcal

Tłuscz:0g

Węglowodany:12g

Białko:0,3g

Producent: Jaro-Pol/EkaMedica ul.Przemysłowa 48/1 43-340 Kozy


Proponowany sposób podania: 2x dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem.Po otwarciu spożyć w ciągu 21 dni, przechowywać w lodówce.


W medycynie ludowej zastosowanie znalazły przede wszystkim owoce derenia, które zwierają wiele pierwiastków mineralnych, przede wszystkim żelaza, a także potasu, wapnia, fosforu, magnezu, cynku, miedzi i manganu, jak również beta-karoten, flawonoidy, kwasy organiczne (jabłkowy i chinowy), pektyny, garbniki i cukry (ok. 10-13 proc.). Są również bogatym źródłem witaminy C (średnio 100-200 mg w 100 g), a także P i A. Czerwone odmiany derenia są bogatym źródłem antocyjanów (przeciwutleniaczy z grupy związków flawonowych i barwników), których zawartość może wynieść ponad 900 mg/100g, przy czym w skórce jest ich 4,5-krotnie więcej niż w miąższu

http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/domowa-apteczka/deren-jadalny-wlasciwosci-lecznicze-i-zastosowanie-derenia-jadalnego_37374.html
W medycynie ludowej zastosowanie znalazły przede wszystkim owoce derenia, które zwierają wiele pierwiastków mineralnych, przede wszystkim żelaza, a także potasu, wapnia, fosforu, magnezu, cynku, miedzi i manganu, jak również beta-karoten, flawonoidy, kwasy organiczne (jabłkowy i chinowy), pektyny, garbniki i cukry (ok. 10-13 proc.). Są również bogatym źródłem witaminy C (średnio 100-200 mg w 100 g), a także P i A. Czerwone odmiany derenia są bogatym źródłem antocyjanów (przeciwutleniaczy z grupy związków flawonowych i barwników), których zawartość może wynieść ponad 900 mg/100g, przy czym w skórce jest ich 4,5-krotnie więcej niż w miąższu

http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/domowa-apteczka/deren-jadalny-wlasciwosci-lecznicze-i-zastosowanie-derenia-jadalnego_37374.ht

Co warto wiedzieć o owocach derenia jadalnego?

Owoce derenia zwierają wiele pierwiastków mineralnych, przede wszystkim żelaza, a także potasu, wapnia, fosforu, magnezu, cynku, miedzi i manganu, jak również beta-karoten, flawonoidy, kwasy organiczne (jabłkowy i chinowy), pektyny, garbniki i cukry (ok. 10-13 proc.). Są również bogatym źródłem witaminy C (średnio 100-200 mg w 100 g), a także P i A. Są one ponato bogatym źródłem antocyjanów (przeciwutleniaczy z grupy związków flawonowych i barwników), których zawartość może wynieść ponad 900 mg/100g.

Objawy niedokrwistości:

  • zmęczenie,osłabienie
  • problemy ze snem
  • łamliwość paznokci  i wypadanie włosów
  • blada i skłonna do przesuszenia skóra oraz blade błony śluzowe.

    http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-krwionosny/anemia-jakie-sa-przyczyny-i-objawy-anemii_40041.html
    blada i sucha skóra oraz blade błony śluzowe
  • problemy z pamięcią i koncentracją
  • kołatanie serca
  • skłonność do depresji

Przy anemii polecane jest przyjmowanie produktów z dużą zawartością żelaza.



Polecamy

Chcesz zapytać o produkt? Zadzwoń!

tel. 513-088-166