Wysyłamy w ciągu: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 9.50 PLN
Producent: EkaMedica

100% sok z owoców pigwy - naturalne źródło witaminy C

Skład: sok z owoców pigwy  wytworzony z puree pigwy polspolitej. Pasteryzowany

Objętość netto:500 ml.

Bez konserwantów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

Przed użyciem wstrząsnąć. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Sok może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii.

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 21 dni.

Wartość odżywcza w 100ml:

Wartość energetyczna:162KJ/38kcal

Tłuscz:0g

Węglowodany:10,4g

Białko:0,5g

Sposób użycia: 2 dziennie po 25 ml, pół godziny przed posiłkiem.

Producent: Jaro-Pol/EkaMedica ul.Przemysłowa 48/1 43-340 Kozy


Co warto wiedzieć o owocach pigwy?

Pigwa prócz cukrów i kwasów organicznych zawiera  garbniki, pektyny i olejek lotny. Ze wszystkich witamin najwięcej zawiera witaminy C (15 mg w 100 g), która wspiera układ odpornościowy. W okresie jesienno-zimowych zachorowań organizm wspomagają także zawarte w pigwie witaminy z grupy B. Ponadto owoce pigwy zawierają wiele związków mineralnych, takich jak: wapń, potas, żelazo, miedź, magnez i fosfor, które są niezbędne do wzmocnienia naturalnej obrony organizmu.

Pigwa na grypę i przeziębienie

Pigwa prócz cukrów i kwasów organicznych zawiera także garbniki, pektyny i olejek lotny. Ze wszystkich witamin najwięcej zawiera witaminy C (15 mg w 100 g), która wzmacnia układ odpornościowy. W okresie jesienno-zimowych zachorowań organizm wspomagają także zawarte w pigwie witaminy z grupy B. Ponadto owoce pigwy zawierają wiele związków mineralnych, takich jak: wapń, potas, żelazo, miedź, magnez i fosfor, które są niezbędne do wzmocnienia naturalnej obrony organizmu. Dlatego współczesna fitoterapia poleca spożywanie owoców pigwy w postaci soku z dodatkiem miodu przy suchym kaszlu, przeziębieniu, grypie i jesiennym przesileniu.



http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/pigwa-nie-tylko-na-przeziebienie-wlasciwosci-lecznicze-pigwy_42012.html

zawiera także garbniki, pektyny i olejek lotny. Ze wszystkich witamin najwięcej zawiera witaminy C (15 mg w 100 g), która wzmacnia układ odpornościowy. W okresie jesienno-zimowych zachorowań organizm wspomagają także zawarte w pigwie witaminy z grupy B. Ponadto owoce pigwy zawierają wiele związków mineralnych, takich jak: wapń, potas, żelazo, miedź, magnez i fosfor, które są niezbędne do wzmocnienia naturalnej obrony organizmu. Dlatego współczesna fitoterapia poleca spożywanie owoców pigwy w postaci soku z dodatkiem miodu przy suchym kaszlu, przeziębieniu, grypie i jesiennym przesileniu.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/pigwa-nie-tylko-na-przeziebienie-wlasciwosci-lecznicze-pigwy_42012.html

Chcesz zapytać o produkt? Zadzwoń!

tel. 513-088-166