Dla dzieci i dorosłych: acerola w proszku, acerola w tabletkach, sok z aceroli

Dużym uznaniem pośród Klientów sklepów zielarskich cieszą się małe, czerwone owoce tropikalnego krzewu z gatunku Malpighia emarginata. Acerola - bo o niej mowa - jest tak chętnie wybieranym produktem przez wzgląd na wysoką zawartość witaminy C. Na półkach sklepu jest dostępna pod różnymi postaciami. Za względu na aspekty logistyczne związane z transportem owoców z krajów tropikalnych w naszych zielarniach nie znajdziemy niestety świeżych owoców wiśni aceroli. Ale z powodzeniem możemy się zaopatrzyć w sproszkowane owoce aceroli lub ekstrakt z aceroli umieszczony w tabletkach lub kapsułkach. Czasem występuje jako jeden ze składników receptury, którego główną funkcją w preparacie jest właśnie dostarczenie dużej ilości witaminy C. Są to najczęściej receptury, mające działać w kierunku stymulacji systemu odpornościowego np. na przeziębienia. Często owoc aceroli, a właściwie sproszkowana acerola jest głównym i jedynym składnikiem suplementów diety. Acerola w proszku cieszy się największym wzięciem wśród naszych Klientów. Acerola jest dość smaczna i sproszkowane owoce aceroli mogą być z powodzeniem wykorzystywane jako składnik pysznych śniadań złożonych z musli i różnych dodatków. Da się też w łatwy sposób sporządzić pożywny napój mleczny, do którego może zostać dodana acerola w proszku właśnie. Acerola w proszku jest dostępna w kilkuset gramowych opakowaniach (od 100 gram do 1 kilograma) i naszym zdaniem jest to optymalny wybór zarówno od strony ekonomicznej, jak i ze względu na szerokie spektrum możliwych zastosowań. Wyśmienity jest też sok, gdzie acerola użyta jako główny surowiec tak samo dostarcza dużej ilości witaminy C. Zarówno acerola w tabletkach, w proszku oraz acerola sok cieszą się największą popularnością w okresach jezienno-zimowych, gdy doskwiera nam plaga przeziębień.

Aktywne filtry:

-