Wczytuję dane...
Wysyłamy w ciągu: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 10.98 PLN

Herbata w kostkach czerwona Pu-Erh Prasowana 125g Yunnan  

Smak, aromat oraz właściwości typowe dla wysokiej jakości czerwonej herbaty pu-erh długo dojrzewającej...

Rekomendowany sposób użycia: 1 porcję (kostkę herbacianą) zalać wrzątkiem według uznania od 0,25 l do 0,5 l. Parzyć ok. 5 minut.

Składniki: sprasowane liście pół-fermentowanej tzw. czerwonej herbaty (Camelia sinensis)

Masa netto: 125 g 

Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Wyłączny importer: MERIDIAN, ul. Mogielnicka 19, 05-600 Grójec

Producent: HaiChao Teablocks. Co. Ltd. Chiny (Yunnan)

*** koniec opisu produktu ***


Pu-erh to wspaniała herbata. W Chinach jest znana od dawna. Za poradą osobistych lekarzy pili ja cesarze chińscy zarówno ze względów leczniczych, jak i profilaktycznych. Po wielu badaniach zaakceptowana została również w Europie, gdzie doceniono jej szczególne właściwości wspomagające utratę nadmiaru tkanki tłuszczowej oraz przywracaniu prawidłowego metabolizmu organizmu.

Pu-erh jest to herbata czerwona - częściowo fermentowana, w odróżnieniu od herbaty czarnej - fermentowanej i zielonej - niefermentowanej. Nazwa Pu-erh pochodzi od miejscowości Puer w prowincji Yunnan, dokąd zwożono herbatę na targ z górzystych upraw okolic Simao i Xishuangbanna. Właściwa herbata Pu-erh jest typowym produktem Yunnanu, gdzie rosną specjalne gatunki drzew herbacianych zwanych Qingmao - "Królewskie Drzewa". Herbata Pu-erh zyskuje swój niepowtarzalny smak i charakterystyczny aromat oraz  właściwości dzięki specjalnemu procesowi produkcji, stosowanemu od blisko dwóch tysięcy lat. W odróżnieniu od innych herbat, które powinny być świeże, Pu-erh musi leżakować w odpowiednich warunkach a jej proces produkcji nie może zostać skrócony. Jest to bardzo ważne, ponieważ w okresie dojrzewania liści powstają w nich charakterystyczne dla tej herbaty flawonoidy. Camelia sinensis - roślina, której liście używane są do produkcji herbat zawiera dużo rożnych związków:  takich jak garbniki, alkaloidy, flawonoidy, aminokwasy, pierwiastki śladowe (wapń, magnez, żelazo, cynk, mangan, miedź, selen) oraz witaminę E.

Związki chemiczne z grupy flawonoidów wspomagają:
- uszczelnienie i wzmocnienie naczyń krwionośnych
- zapobieganie krwawieniom oraz pomoc w leczniu miażdżycy
- poprawę krążenia krwi w naczyniach wieńcowych
- obniżanie ciśnienia,
- wykazują właściwości przeciwutleniające (stabilizatory procesów utleniania), a także odtruwające - wiążą i kompleksują metale i toksyny

Zawarte w herbacie czerwonej związki wspomagają aktywację enzymów pokarmowych do wydzielania soków trawiennych oraz pobudzenie perystaltyki jelit. Wszystkie te właściwości wpływają na metabolizm tłuszczowy, zmniejszając ilość tłuszczu w tkance podskórnej.

Polecamy

Chcesz zapytać o produkt? Zadzwoń!

tel. 513-088-166