Miód Manuka MGO 100+ import Nowa Zelandia 250g (1)

Miód Manuka MGO 100+ import Nowa Zelandia 250g

Ładowanie
CENA: 85,00 PLN
za
szt.
Czas wysyłki: 48h
szt.
Ładowanie

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Kod EAN: 9421023628896

Miód nektarowy MGO™ 100+ 250 gram Manuka Health

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).

Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Wartość odżywczaw 100 gw 15 g*Wartość energetyczna1400 kJ / 334 kcal210 kJ / 50,2 kcal

Tłuszcz0 g0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0 g

Węglowodany82,1 g12,3 g

w tym cukry82,1 g12,3 g

Błonnik0 g0 g

Białko0,3 g0,05 g

Sól0,04 g0,01 g

Methylglyoxal >10 mg>1,5 mg

*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się ok. 17 porcji.

Opakowanie 250g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.

Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 100+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.

Masa netto: 250 gProducent: Manuka Health New Zealand Limited, 66 Weona Court, Te Awamutu 3800, New Zealand

Importer: Propharma Sp. z o.o. ul. Łopuszańska 36, 02-220 Warszawa

Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia

Kraj produkcji: Nowa Zelandia

*** koniec opisu produktu *


 

Miód Manuka MGO 100+ - charakteryzuje się wysoką zawartość methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg (MGO 100+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.

Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:

  • wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
  • dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

Naukowo potwierdzone właściwości

Miód Manuka jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+).

Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie

Ładowanie