- Sklep
- Produkty z /składnik/
- Miód Manuka MGO 100+ import Nowa Zelandia 250g
Miód Manuka MGO 100+ import Nowa Zelandia 250g
Miód nektarowy manuka o mocy MGO 100+ w słoiczku o gramaturze 250 gram to dobra propozycja na oryginalny upominek.
Cena za szt.
Opis produktu
Miód nektarowy manuka MGO™ 100+ 250 gram Manuka Health
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywczaw 100 gw 15 g*Wartość energetyczna1400 kJ / 334 kcal210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz0 g0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0 g
Węglowodany82,1 g12,3 g
w tym cukry82,1 g12,3 g
Błonnik0 g0 g
Białko0,3 g0,05 g
Sól0,04 g0,01 g
Methylglyoxal >10 mg>1,5 mg
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się ok. 17 porcji.
Opakowanie 250g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.
Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 100+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 250 gProducent: Manuka Health New Zealand Limited, 66 Weona Court, Te Awamutu 3800, New Zealand
Importer: Propharma Sp. z o.o. ul. Łopuszańska 36, 02-220 Warszawa
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
*** koniec opisu produktu *
Miód Manuka MGO 100+ - charakteryzuje się wysoką zawartość methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg (MGO 100+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.
Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:
- wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
Naukowo potwierdzone właściwości
Miód Manuka jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+).
Opinie
Kupuje tu już od dłuższego czasu. Za każdym razem zamówienie jest obsłużone wzorowo. Ceny w normie. Zapakowane bardzo starannie. Tak trzymać!
Powiązane produkty
Cukierki z miodem manuka mgo400 o smaku porzeczki import Nowa Zelandia
Miód Manuka MGO550+ 500gr Manuka Health
Miód manuka MGO 400+ 500g Manuka Health Nowa Zelandia
Miód manuka MGO100+ 500gr producent Manuka Health Nowa Zelandia
Miód manuka MGO250+ 500gr Manuka Health importowany z Nowej Zelandii
Miód manuka MGO250+ ManukaHealth 250gr
Miód manuka 250g MGO 550+
Miód manuka MGO400+ 250gr Manuka Health Nowa Zelandia
Strona naszego sklepu zielarskiego używa cookies. Korzystając ze strony zielarni wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z bieżącymi ustawieniami przeglądarki. Aby uzyskać więcej informacji na temat celu używania cookies i możliwości zmiany ustawień dotyczących cookies kliknij tutaj:
Polityka prywatności