- Sklep
- Produkty /rodzaj/
- Maści, żele, balsamy
- Miód manuka MGO100+ 500gr producent Manuka Health Nowa Zelandia
Miód manuka MGO100+ 500gr producent Manuka Health Nowa Zelandia
Oryginalny miód manuka importowany z Nowej Zelandii w stężeniu methylglyoxalu gwarantowanym min. 100 mg/1kg miodu.
Cena za szt.
Opis produktu
Miód manuka MGO™ 100+ 500 gram Manuka Health
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywczaw 100 gw 15 g*Wartość energetyczna1400 kJ / 334 kcal210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz0 g0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0 g
Węglowodany82,1 g12,3 g
w tym cukry82,1 g12,3 g
Błonnik0 g0 g
Białko0,3 g0,05 g
Sól0,04 g0,01 g
Methylglyoxal >10 mg>1,5 mg
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajdują się ok. 33 porcje.
Opakowanie 250g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc
Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 100+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 500 gProducent: Manuka Health New Zealand Limited, 66 Weona Court, Te Awamutu 3800, New Zealand
Importer: Propharma Sp. z o.o. ul. Łopuszańska 36, 02-220 Warszawa
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
*** koniec opisu produktu ***
Miód Manuka MGO 100+ - charakteryzuje się wysoką zawartość methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg (MGO 100+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.
Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:
- wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
Naukowo potwierdzone właściwości
Miód Manuka jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+).
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.
Powiązane produkty
Stawosan Q7 50ml krem laurowy / arnika / imbir / boswelia
Żel borowinowy chłodzący - Krynickie Spa - 200ml
Muravit 75ml Remedium Natury balsam z jadem mrówkowym
Apibil 75ml Remedium Natura - balsam z jadem pszczelim
Flebostar Maść z heparyną i żywokostem 75ml Remedium Natura
Żel z żywokostem - Krauterhof - 250ml
Balsam z liści winogron i kasztanowca - Krauterhof- 250ml - na opuchnięte nogi, żylaki
Olej żywokostowy z gojnikiem
Trombovit Balsam do nóg 100 ml Remedium Natura
Zestaw 2xMikosan maść do stóp 100ml Remedium Natury
Strona naszego sklepu zielarskiego używa cookies. Korzystając ze strony zielarni wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z bieżącymi ustawieniami przeglądarki. Aby uzyskać więcej informacji na temat celu używania cookies i możliwości zmiany ustawień dotyczących cookies kliknij tutaj:
Polityka prywatności