Miód gryczany gatunkowy z polskich pasiek

Miód gryczany ma charakterystyczną ciemną barwę. Należy do miodów "ostrych" w odbiorze. Koneserzy mówią, że smak tego gatunku miodu jest jedyny w swoim rodzaju. Ze względu na swój aromat doskonale nadaje się jako dodatek do wszelakich wypieków, ciast oraz pierników, gdzyż potrafi dodać słodką, aromatyczną i niepowtarzalną dominantę dla podniebienia.

Aktywne filtry:

-

Miody pszczele z pasieki Karpacki Miś (zlokalizowanej w Stróżach pod Nowym Sączem) są obecne w naszej ofercie od wielu lat. Przez ten długi czas mieliśmy okazję wielokrotnie testować niezmiennie wysoką jakość i doskonałe walory smakowe miodów z tej pasieki. Spotkaliśmy się też z wieloma bardzo pochlebnymi opiniami o produktach pszczelich Karpackiego Misia. Klienci w szczególności zachwalają właśnie wysoką jakość miodów z tej pasieki. Dzięki temu miody produkowane przez Pana Adama zyskały u nas wielu stałych, powracających konsumentów świadomych, że w trosce o zdrowie nie opłaca się stosować półśrodków w postaci miodów sztucznych, mieszanych lub pochodzących z masowych produkcji przemysłowych. Najlepszy jest produkt "prosto od pszczoły". Nie inaczej jest w przypadku miodu gryczanego z tej pasieki. Szlachetna ciemna barwa informuje, że smak będzie mocny i długo pozostający w pamięci. I tak właśnie jest. Charakterystyczna nuta gryki wybija się na pierwszy plan na długo pozostając w pamięci smakoszy, ktorzy skusili się na ten miód. Nasze Klientki bardzo chętnie kupują ten miód w celu wykorzystania przy wypiekach. Miód gryczany użyty na potrzeby wypieku pozwala uzyskać wspaniały i intensywny aromat np. przy wypieku pierników. To bardzo zmaczny pszczeli rarytas, ale ze względu na dość ostry smak dla osób o delikatniejszym podniebieniu polecamy inne gatunki miodów, które będą bardziej subtelne w odbiorze. W szczególności dzieciom bardziej przypadną do gustu miody rzepakowe i słonecznikowe, własnie przez wzgląd na delikatny, niemalże aksamitny smak. No i słodycz ma się rozumieć.