Polski

Polski (PL)

Szukaj
Menu Menu
Internetowy sklep zielarski
Koszyk
0
Koszyk
Menu Menu
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0
Konto Konto
Miód Manuka MGO550+ 500gr Manuka Health
Ocena: 5
Kod EAN: 9421023629244
• Dostępny

Miód manuka o oznaczeniu MGO 550+ jest najsilniejszym z miodów produkowanych przez nowozelandzkiego producenta Manuka Health.

Cena za szt.

452,55 PLN
Ilość
Dodano do koszyka
Produkt niedostępny w tej liczbie. Dostępna ilość:
Czas wysyłki: 72 godziny
Darmowa dostawa
Zapytaj o produkt
Drukuj
Opis produktu
Opinie

Opis produktu

Miód nektarowy manuka MGO™ 550+ 500g

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).

Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Wartość odżywczaw 100 gw 15 g*Wartość energetyczna1400 kJ / 334 kcal210 kJ / 50,2 kcal

Tłuszcz0 g0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0 g

Węglowodany82,1 g12,3 g

w tym cukry82,1 g12,3 g

Błonnik0 g0 g

Białko0,3 g0,05 g

Sól0,04 g0,01 g

Methylglyoxal >55 mg>8,25 mg

*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.

Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około pięć tygodni.

Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 550+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.

Masa netto: 500 g

Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia

Kraj produkcji: Nowa Zelandia

Producent: Manuka Health New Zealand Limited, 66 Weona Court, Te Awamutu 3800, New Zealand

Importer: Propharma Sp. z o.o. ul. Łopuszańska 36, 02-220 Warszawa

Weterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022

*** koniec opisu produktu ***


Od kilku lat w naszym sklepie w Katowicach obserwujemy gwałtownie rosnącą popularność miodu manuka. Produkt ten zyskał już uznanie Klientów w innych krajach Europy i Azji. Zyskuje też w naszym kraju. Miody manuka są produkowane przez pszczoły żerujące na kwiatostanach krzewów Leptospermum scoparium z rodziny mirtowanych, zwanych potocznie jako drzewo herbaciane. Roślina ta występuje na terenie Nowej Zelandii oraz Australii. Miód manuka MGO 550+ Manuka Health trafił do nas z Nowej Zelandii.

 

O właściwościach Miodu manuka MGO 550+

Unikalny Miód Manuka powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium (Manuka), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło antybakteryjnej aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie.Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg.Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGOFirma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg. Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.Produkt Methylglyoxal, mg/kg Stary system pomiaruMGO™400 Manuka 400mg/kg 20+MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłki

Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie. Miód manuka jest produktem żywnościowym, którego właściwości zostały potwierdzone metodami naukowymi przez zespół Dr Henle. Wyniki badań sugerują, że aktywność miodu pozostaje w świsłej korelacji ze stężeniem methylogloaxalu.

Szereg badań nad właściwościami i zastosowaniem miodu manuka prowadzi się na Uniwersytecie Waikato z siedzibą w Hamilton w Nowej Zelandii. Podajemy link do publikacji dot. badań (publikacje w języku angielskim) -> Badania nad właściwościami miodów manuka - Uniwersytet Waikato, NZ

Poniżej wywiad z dr. Thomasem Henle.

Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+).Proponowany miód MGO 550+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 550 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Jest to zawartość określana jako "wysoka".

Każdy miód MGOTM Manuka Honey został przetestowany oraz uzyskał certyfikat potwierdzający zawartość minimalnej ilości naturalnego metylogloxalu, składnika obecnego w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach z Manuka produkowanych na bazie dzikiej rośliny Manuka w Nowej Zelandii. Metyloglyoxal został zidentyfikowany na Politechnice Drezdeńskiej w Niemczech jako składnik, który nadaje Miodom Manuka niepowtarzalną wartość.

Najsilniejszy miód na rynku - MGO 550+

Miód Manuka Health MGO™550 Manuka: zawartość Methylglyoxalu 550mg/kg, odpowiednik UMF 25+ w systemie pomiaru UMF - jest to najsilniejszy dostępny na rynku miód manuka.

MGO 550+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 550mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 550+

Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem.

Opinie

Napisz opinię
5
Najlepsza
2021-07-12 14:21:34
Komentarz

Spodziewałam się jakiegoś mocno ziołowego smaku, a ten miód jest pyszny! Zobaczymy czy podziała. Pozdrawiam obsługę sklepu.

Powiązane produkty

Aloes drinking gel 500ml Alter Medica aloe vera
27,60 PLN

Aloes drinking gel 500ml Alter Medica aloe vera

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Żurawina sok Ecamedica 1l
36,50 PLN

Żurawina sok Ecamedica 1l

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Zapytaj o produkt
Dodaj opinię
Miód Manuka MGO550+ 500gr Manuka Health
Twoja ocena:
Powiadom o dostępności
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl