Polski

Polski (PL)

Szukaj
Menu Menu
Internetowy sklep zielarski
Koszyk
0
Koszyk
Menu Menu
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0
Konto Konto
Miód manuka MGO400+ 250gr Manuka Health Nowa Zelandia
Ocena: 5
Kod EAN: 9421023628971
• Dostępny

Miód manuka MGO 400+ jest chyba najpopularniejszym rodzajem z miodów manuka o różnych stężeniach methylglyoxalu.

Cena za szt.

139,50 PLN
Ilość
Dodano do koszyka
Produkt niedostępny w tej liczbie. Dostępna ilość:
Czas wysyłki: 48h
Dostawy: od 11,50 PLN
Zapytaj o produkt
Drukuj
Opis produktu
Opinie

Opis produktu

Miód nektarowy manuka MGO™ 400+ 250g

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).

Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Wartość odżywczaw 100 gw 15 g*Wartość energetyczna1400 kJ / 334 kcal210 kJ / 50,2 kcal

Tłuszcz0 g0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g0 g

Węglowodany82,1 g12,3 g

w tym cukry82,1 g12,3 g

Błonnik0 g0 g

Białko0,3 g0,05 g

Sól0,04 g0,01 g

Methylglyoxal >40 mg>6 mg

*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji.

Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.

Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 400+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.

Masa netto: 250 g

Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia

Kraj produkcji: Nowa Zelandia

Producent: Manuka Health New Zealand Limited, 66 Weona Court, Te Awamutu 3800, New Zealand

Importer: Propharma Sp. z o.o. ul. Łopuszańska 36, 02-220 Warszawa

Weterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022

*** koniec opisu produktu *


Od kilku lat obserwujemy gwałtownie rosnącą popularność miodu manuka na rynku polskim. Produkt ten zyskał już uznanie Klientów w innych krajach Europy i Azji. Miody manuka są produkowane przez pszczoły żerujące na kwiatostanach krzewów Leptospermum scoparium z rodziny mirtowanych, zwanych potocznie jako drzewo herbaciane lub krzew manuka. Roślina ta występuje na terenie Nowej Zelandii oraz Australii. Miód manuka MGO 400+ Manuka Health trafił do nas z Nowej Zelandii.

Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech. Z przeprowadzonych badań wynika, że Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie. Miód manuka jest produktem żywnościowym, którego właściwości zostały potwierdzone metodami naukowymi przez zespół Dr Henle. Wyniki badań sugerują, że aktywność miodu pozostaje w świsłej korelacji ze stężeniem methylogloaxalu.

Szereg badań nad właściwościami i zastosowaniem miodu manuka prowadzi się na Uniwersytecie Waikato z siedzibą w Hamilton w Nowej Zelandii. Podajemy link do publikacji dot. badań (publikacje w języku angielskim) -> Badania nad właściwościami miodów manuka - Uniwersytet Waikato, NZ

Niegdyś dostępny był w internecie ciekawy wywiad z dr. Thomasem Henle.

Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.

Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGO

Firma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie. Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu.

Miód manuka o oznaczeniu MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+. Jest to odpowiednik wartości UMF 20+ w systemie pomiaru UMF.

Opinie

Napisz opinię
5
Najlepsza
2021-10-11 14:08:03
Komentarz

oryginalny z nowej zelandii, dobrze zapakowany. szybko przyszło. mogę polecić.

Powiązane produkty

Zapytaj o produkt
Dodaj opinię
Miód manuka MGO400+ 250gr Manuka Health Nowa Zelandia
Twoja ocena:
Powiadom o dostępności
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl