- Sklep
- Z pasieki
- Miody manuka z Nowej Zelandii
- Miód manuka MGO250+ ManukaHealth 250gr
Miód manuka MGO250+ ManukaHealth 250gr




Miody manuka zawierają unikalny składnik - methyloglyoxal. Duża zawartość methyloglyoxalu nadaje specyficzne właściowści miodom manuka.
Cena za szt.
Opis produktu
Miód manuka MGO 250+ 250g nektarowy Manuka Health
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywcza: w 100 g / w 15 g*
Wartość energetyczna: 1400 kJ / 334 kcal - 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz: 0 g / 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g / 0 g
Węglowodany: 82,1 g / 12,3 g
w tym cukry: 82,1 g / 12,3 g
Błonnik:0 g / 0 g
Białko: 0,3 g / 0,05 g
Sól: 0,04 g / 0,01 g
Methylglyoxal >25 mg>3,75 mg
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji.
Opakowanie 250 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 250+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 250 g
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
Producent: Manuka Health New Zealand Limited, 66 Weona Court, Te Awamutu 3800, New Zealand
Importer: Propharma Sp. z o.o. ul. Łopuszańska 36, 02-220 Warszawa
Weterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022
*** koniec opisu produktu *
Miód Manuka MGO 250+ - charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.
Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:
- wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
Naukowo potwierdzone właściwości
Miód Manuka jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+).
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.









Powiązane produkty

Cukierki z miodem manuka mgo400 o smaku porzeczki import Nowa Zelandia

Miód Manuka MGO550+ 500gr Manuka Health

Miód manuka MGO 400+ 500g Manuka Health Nowa Zelandia

Miód Manuka MGO 100+ import Nowa Zelandia 250g

Miód manuka MGO100+ 500gr producent Manuka Health Nowa Zelandia

Miód manuka MGO250+ 500gr Manuka Health importowany z Nowej Zelandii

Miód manuka 250g MGO 550+

Miód manuka MGO400+ 250gr Manuka Health Nowa Zelandia

Cukierki z Miodem Manuka 250g 400+ Propolisem i witaminą C






![[Nowe] Inpost Allegro (ShipX) integracja ze Smartem](https://static.ex4.pl/icon/logotypes/allegro.png)
Strona naszego sklepu zielarskiego używa cookies. Korzystając ze strony zielarni wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z bieżącymi ustawieniami przeglądarki. Aby uzyskać więcej informacji na temat celu używania cookies i możliwości zmiany ustawień dotyczących cookies kliknij tutaj:
Polityka prywatności