Miód manuka MGO250+ ManukaHealth 250gr
Miody manuka zawierają unikalny składnik - methyloglyoxal. Duża zawartość methyloglyoxalu nadaje specyficzne właściowści miodom manuka.
Cena za szt.
Opis produktu
Miód manuka MGO 250+ 250g nektarowy Manuka Health
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywcza: w 100 g / w 15 g*
Wartość energetyczna: 1400 kJ / 334 kcal - 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz: 0 g / 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g / 0 g
Węglowodany: 82,1 g / 12,3 g
w tym cukry: 82,1 g / 12,3 g
Błonnik:0 g / 0 g
Białko: 0,3 g / 0,05 g
Sól: 0,04 g / 0,01 g
Methylglyoxal >25 mg>3,75 mg
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji.
Opakowanie 250 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 250+Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 250 g
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
Producent: Manuka Health New Zealand Limited, 66 Weona Court, Te Awamutu 3800, New Zealand
Importer: Propharma Sp. z o.o. ul. Łopuszańska 36, 02-220 Warszawa
Weterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022
*** koniec opisu produktu *
Miód Manuka MGO 250+ - charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.
Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:
- wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
Naukowo potwierdzone właściwości
Miód Manuka jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+).
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.
Powiązane produkty
Miód gryczany z pasieki Karpacki Miś słoik 400 gram
Miód lipowy 400g Karpacki Miś miód pszczeli gatunkowy
Miód rzepakowy 400g Karpacki Miś skrystalizowany krupiec
Miód wielokwiatowy 400g Karpacki Miś naturalny pszczeli
Świece indian Hopi - ziołowe świeczki do uszu - 6 szt w opakowaniu
Mleczko pszczele 45 tabletek po 150mg Apipol
Miód rzepakowy 1,2kg Karpacki Miś krupiec naturalny
Konchy do świecowania uszu 6 dużych świec
Zestaw 2x Propolis Forte 10% MyVita roztwór bezalkoholowy
Maść propolisowa 20% MyVita 30 ml
Strona naszego sklepu zielarskiego używa cookies. Korzystając ze strony zielarni wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z bieżącymi ustawieniami przeglądarki. Aby uzyskać więcej informacji na temat celu używania cookies i możliwości zmiany ustawień dotyczących cookies kliknij tutaj:
Polityka prywatności