Olej z awokado Vivio 100ml (1)

Olej z awokado Vivio 100ml

Ładowanie
CENA: 12,50 PLN
za
szt.
Czas wysyłki: 24 Godziny
szt.
Ładowanie

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Kod EAN: 5902115102288

Olej z awokado 100ml Vivio

Olej powstaje w wyniku tłoczenia miąższu owoców awokado.

Olej awokado jest bardzo cenionym olejem, głównie ze względu na dużą zawartość witamin, takich jak: A, B, E, H, PP i F, która zapewnia kompleksowe odżywienie skóry. Oprócz tego, w skład kosmetycznego oleju z awokado wchodzi wiele składników mineralnych, takich jak: fosfor, potas, mangan i krzem. Zawarty w nim skwalen wykazuje właściwości przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne, zaś chlorofil skutecznie łagodzi podrażnienia skóry. Olejek doskonale się wchłania.

Składniki: 100% olej z awokado

Kraj pochodzenia surowca: Włochy

Sposób użycia:

- jako kosmetyk do pielęgnacji skóry delikatnej (pod oczami i na szyi) 

- jako kosmetyk do olejowania włosów

- olejek do masażu

Pojemność netto: 100ml

Producent: Radziowi Sp z o.o. Ul. Piotra Skargi 45 42-200 Częstochowa

 

Olej powstaje w wyniku tłoczenia miąższu owoców awokado.

Olej kosmetyczny rafinowany.

Olej awokado jest bardzo cenionym olejem, głównie ze względu na dużą zawartość witamin, takich jak: A, B, E, H, PP i F, która zapewnia kompleksowe odżywienie skóry. Oprócz tego, w skład kosmetycznego oleju z awokado wchodzi wiele składników mineralnych, takich jak: fosfor, potas, mangan i krzem. Zawarty w nim skwalen wykazuje właściwości przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne, zaś chlorofil skutecznie łagodzi podrażnienia skóry. Olejek doskonale się wchłania.

Obecność nienasyconych kwasów tłuszczowych działa na skórę nawilżająco, zmiękczająco i regenerująco. Obecność wielu przeciwutleniaczy pozwala stosować olejek awokado w terapiach podrażnień oraz problemów skórnych. Antyoksydanty, które zwalczają wolne rodniki pomagają zniwelować pierwsze oznaki starzenia ukazujące się na twarzy w postaci zmarszczek. Awokado jest bogatym źródłem glutationu, wykazującego silne właściwości przeciwutleniające.

Olejek posiada naturalny odcień zieleni i aromatyczny zapach. Powszechnie używa się go do zabiegów pielęgnacyjnych lub jako dodatek do innych kosmetyków – balsamów, mydeł naturalnych, szamponów i odżywek. Jest to produkt tani i ekonomiczny w użyciu. Może być używany jako wcierka do włosów. 

 Olejek z awokado świetnie sprawdzi się również jako naturalny filtr przeciwsłoneczny, ponieważ tłuszcze w nim zawarte tworzą na powierzchni skóry warstwę ochronną.

Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie

Ładowanie