Wczytuję dane...
Koszt wysyłki od: 10.98 PLN

Olejek eteryczny Tymiankowy wspomaga pielęgnację cery tłustej z tendencją do trądziku. Posiada właściwości przeciwutleniające, reguluje pracę gruczołów łojowych.

Naturalny olejek eteryczny Tymiankowy (Tymianek)

Może być wykorzystany wspomagająco w przypadku czyraków, trądziku bakteryjnego, zapalenia skóry, egzemy, łuszczycy, świądu skóry. Jest polecany do stosowania w miejscach ukąszeń owadów, skutecznie eliminuje pieczenie, ból, zaczerwienienie. Jest wysoce skuteczny w walce z cellulitem. Obniża poziom kwasu moczowego, likwiduje obrzęki i pomaga w walce nadwagą. Może być stosowany pomocniczo w przypadku występowania reumatyzmu, zapalenia stawów, dny moczanowej, zapalenia mięśni i nerwów, rwy kulszowej, urazów sportowych. Stosowany podczas kąpieli i masażu, pomaga niwelować objawy artretyzmu i reumatyzmu, działa kojąco na ból spowodowany zesztywnieniem mięśni i stawów, oraz po intensywnym wysiłku fizycznym (treningu sportowym). Wpływa korzystnie na krążenie, pobudza i podwyższa ciśnienie krwi. Stosowany do pielęgnacji włosów, tonizuje skórę głowy, eliminuje łupież, ogranicza wypadanie włosów, wzmacnia strukturę włosów zniszczonych po intensywnych zabiegach fryzjerskich (farbowanie, trwała ondulacja). Jest skutecznym środkiem do pielęgnacji jamy ustnej. Bywa stosowany przy zapaleniu języka, zapaleniu i krwawieniu dziąseł.  

100% Naturalny.

Nie zawiera barwników, konserwantów i sztucznych substancji zapachowych.

Składniki aktywne:

100% Naturalny olejek Tymiankowy- regeneruje komórki skóry, na podrażnienia i zapalenie skóry, egzemy, rany i rozcięcia, działa bakteriobójczo, antyseptycznie, zatrzymuje proces starzenia, pobudza krążenie, tonizuje mięśnie, reanimuje osłabione narządy, na zanik mięśni, zwalcza zmęczenie fizyczne i umysłowe, lumbago, łagodzi bóle mięśni i reumatyczne, na łysienie.

Sposób użycia/Zastosowanie:

  • Jako odświeżacz powietrza w mieszkaniu

  • Do wzbogacenia kosmetyków

  • Do inhalacji

  • Do masażu

  • Do łaźni i  sauny

  • Do tworzenia perfumowanych kompozycji

  • Jako kompresy

  • Do kąpieli

  • Do pielęgnacji paznokci

  • Do rozczesywania włosów ( nasmarowanym grzebieniem /szczotką)

  • Do mycia twarzy

  • Do sprzątania mieszkania ( jako dodatek do środków czystości)

  • Jako odstraszasz owadów

Przeciwwskazania do stosowania: ciąża, karmienie piersią, nie stosować u niemowląt.

Skład INCI:  Thymus vulgaris oil

Objętość:  10 ml

Termin przydatności:  3 lata 
Kraj pochodzenia: INDIE
Producent : Biomika

Chcesz zapytać o produkt? Zadzwoń!

tel. 513-088-166