Wczytuję dane...
Koszt wysyłki od: 10.98 PLN
Producent: Intenson

Stevin w kryształkach - słodzik na bazie erytrytolu i glikozydów stewiolowych

Stevin w kryształkach to słodzik stołowy na bazie erytrytolu  wzbogacony w glikozydy stewiolowe.

Sposób użycia: Stosować jak biały cukier. Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw.

Składniki: 99,95% erytrytol, 0,05% glikozydy stewiolowe (Rebaudiozyd A)

Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten, jaja, mleko, seler.

Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu.

Kraj pochodzenia: Chiny

Masa netto: 250g

Producent: INTENSON EUROPE SP. Z O. O. Całowanie 94 G, 05-480 Karczew


Co warto wiedzieć o erytrytolu?

  • powszechnie występuje w owocach, warzywach, a także w nasionach roślin i w grzybach
  • ma delikatny słodki smak
  • nie powoduje próchnicy zębów
  • po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu
  • może być stosowany przez diabetyków
  • spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego
  • w produkcie stevin erytrytol został wzbogacony glikozydami stewiolowymi. Siła słodząca glikozydów stewiolowych jest od 250 do 350 razy wyższa od zwykłego cukru.

Chcesz zapytać o produkt? Zadzwoń!

tel. 513-088-166