Syrop Neera 1 Litr Madal Bal klonowo palmowy (1)

Syrop Neera 1 Litr Madal Bal klonowo palmowy

Ładowanie
PROMOCJA: 129,00 PLN
za
szt.
STARA CENA: 139,00 PLN
za
szt.
Czas wysyłki: 24 Godziny
szt.
Ładowanie

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Kod EAN: 7612811338826

Syrop Neera Madal Bal - 1 litr

Syrop z drzew do kuracji Neera jest mieszaniną syropów palmowego i kanadyjskiego syropu klonowego wykonaną w oparciu o autorską recepturę Madal Bal, ktora powstałą prawie czterdzieśći lat temu w Szwajcarii. Suropce do receptury są importowane z Kadany i krajów Azji Południowej.

Składniki: syrop palmowy (Indonezja, Sri Lanka), syrop klonowy (Kanada).

Syrop Neera nie zawiera konserwantów. Pasteryzowany. Produkt Madal Bal jest wytwarzany bez dodatku cukru, zawiera naturalnie występujące w składnikach sukry. Po otwarciu syrop należy przechowywać w lodówce w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Wartość odżywcza na 100g:

kalorie - 280kcal (1172kJ),
tłuszcz - 0,4g
węglowodany - 67g
(w tym cukry* - 58,5g)
białko - 0,5g
sól - 0,37g
sód - 0,15g
* zawiera tylko naturalnie występujące cukry

Zawartość netto: 1000ml (1 litr)

Producent:
Puris AG, Szwajcaria
Podmiot odpowiedzialny:
Madal Bal Sp. z o.o., ul. św. Jacka 26D/2, 84-200 Wejherowo

*** koniec opisu produktu ***


 

O tym jak wytwarza się syrop Neera


Syrop z Drzew Madal Bal, zwany popularnie syropem Neera lub syropem Madal Bal, został opracowany w Szwajcarii na początku lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku. Z połączenia syropu pochodzącego z czystego kanadyjskiego klonu z syropami palmowymi pochodzącymi z południowo-wschodniej Azji powstała ciekawa mieszanka, na bazie której skomponowano kurację Neera. Jak mówi założyciel firmy Madal Bal, Pan Beyer, prace nad ostatecznym składem syropu Neera trwały kilka lat i wymagały wielu testów. Dzięki temu opracowano idealne proporcje mieszaniny, która spełnia wymagania Kuracji Neera.

Co to jest kuracja Neera

Kuracja Neera jest rodzajem diety oczyszczającej. Z grubsza polega za częściowym zastąpieniu pokarmów stałych pokarmem opartym na napoju sporządzanym z wykorzystaniem syropu Neera. Aby jakość syropu neera była jak najwyższa główny surowiec, czyli syrop klonowy wytwarza się w Kanadzie. Nie przypadkowo liść klonu jest symbolem Kanady. To z tego kraju pochodzi najlepszy gatunkowo syrop klonowy.

Syrop klonowy - wiodący składnik syropu Neera

Do produkcji syropu Neera wykorzystuje tylko najczystszy kanadyjski sok klonowy, zbierany ze specjalnie wyselekcjonowanych drzew, rosnących w naturalnym, wolnym od skażenia środowisku. Jego produkcja jest niezwykle staranna i dość żmudna. Drzewa klonowe muszą osiągnąć wiek około 40 lat, zanim można z nich ściągać sok. Klon cukrowy „Ptasie oko”, jeden z 75 gatunków klonów występujących w Ameryce Północnej, produkuje sok tylko przez 4 do 6 tygodni, w marcu i kwietniu. W tym czasie lasy pokryte są często ponad metrową warstwą śniegu, dlatego właśnie ściąganie soku jest wyjątkowo trudnym zajęciem i przez to surowiec nie jest tani.

Każdego ranka opróżnia się wiadra zawieszone na drzewach i przewozi sok do pomieszczenia, gdzie płyn jest ogrzewany na drewnianym palenisku, dopóki nie osiągnie konsystencji syropu. Sok musi zostać skoncentrowany, aby nie uległ zepsuciu. Potrzeba 40-50 litrów słodkiego soku z klonu do otrzymania 1 litra syropu klonowego. Jest to równe ilości soku, jaką jeden klon produkuje w ciągu roku. Syrop z Drzew Madal Bal zawiera tylko czysty, ciemny syrop klonowy klasy „C” - klasy najbogatszej w minerały.

Syrop palmowy - drugi składnik syropu Neera

Produkcja syropu palmowego jest równie staranna. Polega ona na codziennym przycinaniu kwitnących łodyg. Ta delikatna i mozolna praca skutecznie koncentruje najbardziej potężną siłę życia tej rośliny, czyli sok, który w przeciwnym razie odżywiłby owoce drzewa (w przypadku palm kokosowych – kokosy). Sok ten jest następnie ogrzewany nad ogniem, co delikatnie koncentruje go w syrop, w celu uniknięcia fermentacji.

Syrop z Drzew Madal Bal używa soku z kilku gatunków palm południowo – wschodniej Azji, włączając palmę kokosową, palmy Arenga i Kitul z lasów tropikalnych, palmę Nipah z terenów podmokłych i palmę Palmyra z północnej Sri Lanki. Madal Bal używa tylko syropu pochodzącego z małych, rodzinnych gospodarstw, które stosują techniki produkcji wprowadzone i kontrolowane przez szwajcarskich specjalistów. Ta intensywna forma produkcji jest z pewnością bardziej kosztowna niż metody plantacyjne, ale zapewnia ekologiczny sposób pozyskiwania syropu najwyższej jakości, jednocześnie wspomagając rozwój lokalnych społeczności i małych rodzinnych przedsiębiorstw.

Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie

Ładowanie