Wysyłamy w ciągu: 48 godzin
Koszt wysyłki od: 9.00 PLN
Producent: Tropicai

Cukier kokosowy - jest produkowany z soku z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Sok ten jest bogaty w enzymy, kwas octowy, naturalne drożdże, aminokwasy, witaminy i minerały.
Skład: 100% czysty, nierafinowany organiczny cukier kokosowy (Cocos nucifera) pozyskiwany w tradycyjny sposób ze świeżego soku z pąków kwiatowych palmy kokosowej z upraw ekologicznychPL-EKO-04 / Rolnictwo spoza UE.
Cukier jest tradycyjnie wytwarzany, bez dodatków, nierafinowany i niebielony. Wspiera małą skalę społeczności rolniczych
Wartość odżywcza:                      100g
Wartość energetyczna:       1605 KJ / 378 kcal
Białko:                                           1,3 g
Węglowodany:                             92,4 g
Tłuszcz                                       <0,1 g="" div="">
Potas                                924 mg / 46,2% RDA*
Cynk                                1,63 mg / 16,3% RDA*
*%RDA - oznacza % realizacji zalecanego dziennego spożycia.
INDEKS GLIKEMICZNY ( w 100g) :
Cukier rafinowany - 68
Cukier trzcinowy - 61
Klon - 54
Miód - 48
Agawa - 40
Cukier kokosowy - 35
Cukier ten jest długotrwałym źródłem energii.
Im mniejszy indeks glikemiczny tym stabilniejszy poziom cukru.
Producent:Tropicai, GmbH, Dillinger Str.2,86637 Wertingen

Opakowanie zawiera: 250g cukru

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...

Chcesz zapytać o produkt? Zadzwoń!

tel. 513-088-166