Wysyłamy w ciągu: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 9.50 PLN
Producent: NaturFarma

Nierafinowany, tłoczony na zimno olej kokosowy - Natur Farma - 500ml

Polecany olej kokosowy pochodzi z najwyższej jakości miąższu indonezyjskiego kokosa. Jest to olej nieoczyszczony, tłoczony metodą na zimno.

Skład: 100% olej kokosowy, tłoczony na zimno, nierafinowany

Sposób użycia: olej nadaje się smażenia, pieczenia i duszenia potraw, smarowania pieczywa, jako dodatek do zup, sosów i innych dań. W kosmetyce do pielęgnacji skóry i włosów.

Wartości odżywcze w 100ml:

Energia: 3404KJ/828kcal

Tłuszcze: 92g

w tym nasycone: 86g

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych

W temp. do ok. 25stp. olej zachowuje postać stałą, powyżej tej temp. przechodzi w postać płynną

Pojemność: 500ml

Wyprodukowano w Polsce dla: Vitanalis Magdalena Krzyżowska ul.Zapolskiej 63B 43-100 Tychy

Kraj pochodzenia surowca: Indonezja

---- koniec opisu produktu ---


Kilka słów o oleju kokosowym

Olej kokosowy zyskał swoją popularność ze względu na unikalny skład chemiczny. Zawiera on bowiem ok.90%  tłuszczów nasyconych, jednak są to w głównej mierze:

  • kwas laurynowy  składnik mleka matki, który ma wzmacniające odporność właściwości
  • kwas kaprylowy  stosowany często w walce z grzybicą
  • Zastosowanie w kuchni:

    Olej kokosowy można stosować jak masło i smarować nim m.in. chleb. Ponadto na jego bazie można przyrządzać ciasta, torty i czekoladowe desery. W związku z tym, że olej kokosowy rozpuszcza się w temperaturze ok. 26 stopni C, może być też dodawany do dressingów i sosów sałatkowych, oczywiście z umiarem.

    http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/olej-kokosowy-zastosowanie-w-kuchni-kosmetyce-wlasciwosci-oleju-kokoso_35755.html

    Olej kokosowy może być wykorzystywany do smażenia naleśników, placków. Można go użyć także do warzyw i mięs. Zimny nadaje się do koktajli i napojów owocowych, smarowania chleba

    Zastosowanie w kosmetyce:

    Olej kokosowy tłoczony na zimno ma zastosowanie w kosmetyce. Polecany do pielęgnacji skóry trądzikowej, z oznakami wysypki, egzemy, świądu. Stosowany na twarz i ciało nawilża skórę. Nakładany na włosy nawilża je i wzmacnia.

    Olej kokosowy można stosować jak masło i smarować nim m.in. chleb. Ponadto na jego bazie można przyrządzać ciasta, torty i czekoladowe desery. W związku z tym, że olej kokosowy rozpuszcza się w temperaturze ok. 26 stopni C, może być też dodawany do dressingów i sosów sałatkowych, oczywiście z umiarem.

    http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/olej-kokosowy-zastosowanie-w-kuchni-kosmetyce-wlasciwosci-oleju-kokoso_35755.html
    Olej kokosowy można stosować jak masło i smarować nim m.in. chleb. Ponadto na jego bazie można przyrządzać ciasta, torty i czekoladowe desery. W związku z tym, że olej kokosowy rozpuszcza się w temperaturze ok. 26 stopni C, może być też dodawany do dressingów i sosów sałatkowych, oczywiście z umiarem.

    http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/olej-kokosowy-zastosowanie-w-kuchni-kosmetyce-wlasciwosci-oleju-kokoso_35755.html
    Olej kokosowy można stosować jak masło i smarować nim m.in. chleb. Ponadto na jego bazie można przyrządzać ciasta, torty i czekoladowe desery. W związku z tym, że olej kokosowy rozpuszcza się w temperaturze ok. 26 stopni C, może być też dodawany do dressingów i sosów sałatkowych, oczywiście z umiarem.

    http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/olej-kokosowy-zastosowanie-w-kuchni-kosmetyce-wlasciwosci-oleju-kokoso_35755.ht

    Wybierając olej kokosowy warto zwrócić uwagę na rodzaj oleju:

    Rafinowany (oczyszczony)

  • Uboższy w składniki odżywcze
  • Brak charakterystycznego, kokosowego smaku i zapachu
  • Poddawany wysokim temperaturom
  • Dłuższa data przydatności i większa przezroczystość

    Nierafinowany (nieoczyszczony)
  • Bogatszy w składniki odżywcze
  • Ma charakterystyczny zapach i smak
  • Metoda pozyskiwania nie zakłada oddziaływania wysoką temperaturą i odbywa się mechanicznie co pozwala zachować więcej właściwości
  • Polecamy

    Chcesz zapytać o produkt? Zadzwoń!

    tel. 513-088-166