Wysyłamy w ciągu: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 10.00 PLN
Producent: Sankt Bernard


U nas dostaniesz rabat ilościowy -> WIĘCEJ = TANIEJ!!!
SPRAWDŹ !!!!


Sok z owoców granatów BIO - Sanct Bernhard

Produkt ekologiczny wyprodukowany z soku zagęszczonego.

Składniki:

Sok z owoców granatowca (Punica granatum).

Pochodzenie składników: Rolnictwo spozaUE

Certyfikacja: BIOEKSPERT PL-EKO-04

Sposób użycia:

25 ml 2 razy dziennie, minimum pół godziny przed posiłkiem. Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć.

Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 3 tygodnie.

Producent: Kräuterhaus Sanct Bernhard,  Helfensteinstraße 47   D 73342  Bad Ditzenbach
Dystrybutor: Nomak Sp z o.o. 43-180 Orzesze, ul.Jaśkowicka 20D

Pojemność netto:1000ml



Granatowiec (Punica granatum) jest drzewem osiągającym 6 m wysokości, jego owoc - granat ma wielkość jabłka, pod sztywną skórą zawiera do 800 kapsułek z sokiem i nasionami osadzonych w białym albedo.

Granatowiec jest od niepamiętnych czasów drzewem rodzimym na obszarze od Kaukazu do Himalajów, zaś granat jest jednym z siedmiu owoców biblijnych starego testamentu. Według tradycji żydowskiej granat ozdabiał szaty najwyższego kapłana. Starożytni Persowie wierzyli, że nasiona granatu czyniły ich wojowników niezwyciężonymi.
W Chinach granat symbolizował długowieczność. W starożytnej Grecji łączono go z płodnością i obfitością. W Babilonie był uważany za czynnik wskrzeszenia. Później granat pojawiał się jako symbol władzy królewskiej, element sztuki, mitologii, tekstów religijnych i literatury.

Testy wykazały, że sok z granatów zmniejsza efekty obciążenia komórek naczyń krwionośnych człowieka poprzez pobudzanie wytwarzania tlenku azotu, który wspiera udrażnianie tętnic i ułatwia przepływ krwi.
Naukowcy uważają, że przyczyną jest bardzo wysoka zwartość przeciwutleniaczy, wyższa niż w soku z żurawin, z jagód a nawet w czerwonym winie. (Nigris, F. proceedings of the National Academy of Science, 21 marca 2005, t. 102, str. 4896-4901).

Sok z granatów zawiera dużą ilość różnorodnych skoncentrowanych flawonoidów, polifenoli w tym tanin i antocyjanin.

Roger Corder z londyńskiego William Harvey Research Institute twierdzi, że pod względem efektu wypicie jednej szklanki soku z granatów jest równoważne wypiciu dwóch szklanek wina, dziesięciu szklanek zielonej herbaty lub sześciu szklanek kakao, z których to produktów wszystkie zawierają flawonoidy.

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...